Ελλάδα-Ουκρανία 2-1: Ψυχωμένη ανατροπή στο «καυτό» Γεντί Κουλέ! (vids)

Η Εθνική Γυναικών δεν το έβαλε κάτω όταν έμεινε πίσω στο σκορ στο 3ο λεπτό, κυριάρχησε απέναντι στην Ουκρανία και έκανε την ανατροπή (2-1) κερδίζοντας τους πρώτους της βαθμούς στο UEFA Women's Nations League μπροστά σε 2.500 φιλάθλους στο Ηράκλειο. Μάρκου (36') και Σπυριδωνίδου (72') τα «γαλανόλευκα» τέρματα.

Ελλάδα-Ουκρανία 2-1: Ψυχωμένη ανατροπή στο «καυτό» Γεντί Κουλέ! (vids)

Την καλύτερή της εμφάνιση στο UEFA Women's Nations League έκανε στο «κοχλάζον» από 2.500 φιλάθλους «Θ. Βαρδινογιάννης» η Εθνική Γυναικών, η οποία επικράτησε με ανατροπή 2-1 της Ουκρανίας για την τρίτη αγωνιστική.

Μπορεί να δέχτηκαν ξανά γκολ στο ξεκίνημα (3’ Καλίνινα) ωστόσο τα «ψυχωμένα» κορίτσια του Αλέξη Κατηκαρίδη έδειξαν ψυχικό σθένος, έβαλαν την μπάλα κάτω και κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Η Βεατρίκη Σαρρή, η οποία έπαιζε σε ρόλο «δεκαριού» είχε πάρει τα ηνία και ήταν η κινητήριος δύναμη της Εθνικής Γυναικών στο ξεκίνημα. Το γκολ φαινόταν πως έρχεται για την «γαλανόλευκη», η οποία πήρε αυτό που δικαιωματικά άξιζε στο 36’. Η Σιδηρά εκτέλεσε το φάουλ και η Ελένη Μάρκου πήρε την κεφαλιά, νικώντας την Ουκρανή πορτιέρε για το 1-1!

Η Μάρκου σκόραρε ξανά, μετά το γκολ που είχε πετύχει την πρώτη αγωνιστική στην Ριζούπολη απέναντι στην Πολωνία.

Η Εθνική Γυναικών μάλιστα λίγο έλειψε να βρει και δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο όμως η Σπυριδωνίδου σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Η ταλαντούχα επιθετικός κατάφερε τελικά να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 72! Η Γεωργατζή, η οποία είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς έβγαλε την σέντρα από αριστερά και η Σπυριδωνίδου σκόραρε με το «μυτάκι» κάνοντας το 2-1.

Στο φινάλε οι Ουκρανές πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση, όμως «έπεσαν» πάνω στην εξαιρετική Νάση, η οποία προέβη σε σειρά σπουδαίων επεμβάσεων, κρατώντας το σπουδαίο «τρίποντο».

Πλέον η Ελλάδα καλείται να επαναλάβει την εξαιρετική εμφάνιση και να κάνει το «δύο στα δύο» απέναντι στην Ουκρανία στο Ηράκλειο την Τρίτη (31/10, 17:00).

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ 2-1

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Σκόρερ: 36’ Μάρκου, 72’ Σπυριδωνίδου - 3’ Καλίνινα

Διαιτητής: Φαν Λέρε (Βέλγιο).

Κίτρινες κάρτες: 54’ Σιδηρά, 63’ Μάρκου

Κόκκινες κάρτες: -

ΕΛΛΑΔΑ (Α. Κατηκαρίδης): Νάση, Σιδηρά, Παλαμά (78’ Μωραΐτου), Μήτκου, Πατερνά, Μάρκου, Κακαμπούκη, Σαρρή, Γιαννακά, Κόγγουλη (15’ Παπαδοπούλου, 70’ Γεωργατζή), Σπυριδωνίδου

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Β. Πυατένκο): Σάμσον, Απανατσένκο, Σμάτκο, Ντέρκατς (80’ Σέμκιφ), Πέτρικ, Παντσουλάγια, Χιρίν (72’ Άντρουκιφ), Κόζλοβα (46’ Σάινιουκ), Όβντγτσουκ (61’ Χλουστσένκο), Καλινίνα (46’ Κράβτσουκ)

Διαβάστε επίσης:

Κατηκαρίδης: «Αυτές οι κυρίες αξίζουν να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα» (vid)

Σπυριδωνίδου: «Το πάθος μας έκανε την διαφορά…»

Γεωργατζή: «Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο»