Εθνική Γυναικών: Στόχος στην Κρήτη να βρει τον καλό της εαυτό

Να αφήσει πίσω τη βαριά ήττα από τη Σερβία και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις θέλει η Εθνική Γυναικών στα παιχνίδια με την Ουκρανία στην Κρήτη στο τέλος του μήνα.

Εθνική Γυναικών: Στόχος στην Κρήτη να βρει τον καλό της εαυτό

Το καλό της πρόσωπο στο πρώτο παιχνίδι της στο Womens Nations League με αντίπαλο την πολύ δυνατή Πολωνία στις 22 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα («Γ. Καμάρας») έδειξε η Εθνική Γυναικών, ενώ στο δεύτερο με τη Σερβία στο Βελιγράδι τρεις ημέρες μετά, έδειξε κουρασμένη και χωρίς ενέργεια. Και στα δύο ματς η Εθνική ηττήθηκε, με 3-1 στο πρώτο και 4-0 στο δεύτερο.

Η εικόνα της όμως ήταν τελείως διαφορετική: με την Πολωνία έπαιξε εξαιρετικά, ισοφάρισε το εις βάρος της 1-0 με πολύ ωραίο γκολ της Ελένης Μάρκου κι ενώ δημιούργησε «στιγμές» για να φτάσει στη νίκη, ηττήθηκε 3-1 στις λεπτομέρειες. Έδειξε όμως πολύ καλά στοιχεία και χειροκροτήθηκε.

«Δείξαμε ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε δύο συνεχόμενα ματς μεγάλης έντασης αυτή την εποχή με τον βαθμό ετοιμότητας που διαθέτουμε, αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Κατηκαρίδης μετά το ματς του Βελιγραδίου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ακόμη ότι από δω και πέρα θα προσαρμόσει τα αγωνιστικά πλάνα του στην παραπάνω συνθήκη, προκειμένου να έρθουν καλύτερες εμφανίσεις και ανάλογα αποτελέσματα.

«Δεν ήμασταν αυτές που έπρεπε. Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται, το ποδόσφαιρο συνεχίζεται και από σήμερα κιόλας κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια μας στο Nations League», είχε δηλώσει η Αναστασία Σπυριδωνίδου, επίσης μετά το παιχνίδι στη Σερβία.

Το μέλλον στο οποίο αναφέρθηκαν τόσο ο προπονητής όσο και η διεθνής επιθετικός είναι κοντά, στις 27 και στις 31 Οκτωβρίου (και τα δύο ματς στις 17:00), στο γήπεδο του ΟΦΗ, το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο Ηράκλειο. Σε μια ιδιαίτερη συνθήκη, με την Ελλάδα γηπεδούχο στο πρώτο ματς και -τυπικά- φιλοξενούμενη στο δεύτερο, καθώς αντίπαλος θα είναι μια ακόμη πολύ καλή ομάδα, η Ουκρανία, που λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα ζήτησε ο εντός έδρας αγώνας να διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους.

Η Κρήτη είναι έτοιμη να προσφέρει τη φημισμένη φιλοξενία της. Και οι Ελληνίδες διεθνείς θα προσπαθήσουν να δείξουν ξανά τον καλό τους εαυτό, όπως στο παιχνίδι με την Πολωνία και στα φιλικά προετοιμασίας.

Το «ΦΩΣ» και το fosonline.gr θα βρεθούν στο Ηράκλειο και θα σας μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ από τα δύο παιχνίδια της Εθνικής Γυναικών με την Ουκρανία.