Ελλάδα - Πολωνία 1-3: Άφησε υποσχέσεις αλλά δεν τα κατάφερε

Η Εθνική Γυναικών στάθηκε καλά, αλλά γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Πολωνία στη Ριζούπολη στην πρεμιέρα της στο UEFA Women’s Nations League.

Ελλάδα - Πολωνία 1-3: Άφησε υποσχέσεις αλλά δεν τα κατάφερε

Με το... αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο UEFA Women’s Nations League η Εθνική Γυναικών αφού παρά την καλή της εμφάνιση στο πρώτο μέρος ηττήθηκε με 3-1 από την Πολωνία μπροστά σε 200 φιλάθλους στη Ριζούπολη.

Το ματς ξεκίνησε με άσχημο τρόπο για τη «γαλανόλευκη» καθώς η Πολωνία ευτύχησε να προηγηθεί πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού με σουτ της αρχηγού της, Παγιόρ από το ύψος της περιοχής.

Η Εθνική είχε την πρώτη της τελική στο 22’ όταν η Σπυριδωνίδου «είδε» τη Σαρρή αριστερά, το σουτ της τελευταίας όμως δεν ανησύχησε τη Σζέμικ. Δύο λεπτά αργότερα, η «γαλανόλευκη» έφθασε μια ανάσα από το 1-1 όμως το εντυπωσιακό σουτ της Κόγγουλη από δεξιά πέρασε εκατοστά πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Εν τέλει το καλό διάστημα των παικτριών του Αλέξανδρου Κατηκαρίδη «επιβραβεύτηκε» με την Ελένη Μάρκου να σκοράρει στο 24’ με δυνατό πλασέ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής. Η Βεατρίκη Σαρρή απείλησε ξανά για την Ελλάδα στο 30’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ όμως η μπάλα δεν βρήκε την εστία.

Παρόλα αυτά, η Πολωνία βρήκε και δεύτερο τέρμα πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο όταν μια αδράνεια στα νώτα της ελληνικής άμυνας έφερε την Παγιόρ σε θέση βολής, με το σουτ της να προσκρούει στο δοκάρι πριν η Παντίλα αδράξει την ευκαιρία και «γράψει» το 1-2.

Τελικά η Πολωνία έφθασε και σε τρίτο γκολ, στο 84' όταν η Πάβολεκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά το κόρνερ της Γκραμπόφσκα.

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική Γυναικών, την Τρίτη (26/9, 20:00) στη Σερβία για τη δεύτερη αγωνιστική του UEFA Womens Nations League.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ 1-3

«Γ. Καμάρας»

1η Αγωνιστική UEFA Women’s Nations League

Γκολ: 24’ Μάρκου - 1’ Παγιόρ , 40’ Παντίλα, 84' Πάβολεκ

Κίτρινες: 71’ Πούλιου, 81’ Κακαμπούκη - 29’ Ζιενιέβιτς, 55’ Κάμτσζικ, 69’ Γκραμπόφσκα

Διαιτητής: Ρέκα Μόλναρ (Ουγγαρία)

Οι ενδεκάδες:

Ελλάδα (Α. Κατηκαρίδης): Νάση, Γιαννακά (90’ +1’ Γεωργαντζή), Σιδηρά, Κακαμπούκη, Παλαμά (82’ Μωραϊτου), Καλδαρίδου (65’ Πούλιου), Γεωργίου, Μάρκου, Σαρρή, Κόγγουλη (82’ Μιχαλοπούλου), Σπυριδωνίδου.

Πολωνία (Ν. Πάταλον): Σζέμικ, Μάτσικ, Γκρετς, Ζιενιέβιτς, Βιάνκοβσκα, Πάβολεκ, Λέφελντ, Γκραμπόφσκα, Παντίλα (67’ Βρόμπελ), Παγιόρ, Κάμτσζικ.