Εθνική Γυναικών: Βαριά ήττα από τη Σερβία (4-0)

Η Εθνική Γυναικών έχασε από τη Σερβία με 4-0, στον δεύτερο αγώνα της για το Nations League. 

Εθνική Γυναικών: Βαριά ήττα από τη Σερβία (4-0)

Στην αγωνιστική ανωτερότητα της Σερβίας υπέκυψε η Εθνική Γυναικών στον 2ο αγώνα της στο πλαίσιο του UEFA Women’s Nations League και ηττήθηκε με 4-0 στην Στάρα Πάζοβα.

Η Σερβία αξιοποίησε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο α’ ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου πέτυχε τρία γκολ με την Ιβάνοβιτς (16’, 44’) και την Νταμνιάνοβιτς (32’). Η τελευταία, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στο 52’, ύστερα από μπαλιά της Τσάνκοβιτς στην πλάτη της ελληνικής άμυνας.

Σερβία: Κόστιτς, Λαζάρεβιτς, Σλόβιτς, Νταμιάνοβιτς, Φραΐτοβιτς, Τσάνκοβιτς, Πάβλοβιτς (68' Μιλιβόγεβιτς), Μιγιάτοβιτς (62' Στουπάρ), Πόλιακ (81' Σρεμτσέβιτς), Νταμνιάνοβιτς (62' Φιλίποβιτς), Ιβάνοβιτς (81' Μπλαγκόγεβιτς).

Ελλάδα: Νάση, Κακαμπούκη, Σιδηρά (59' Παλαμά), Μάρκου, Σαρρή, Σπυριδωνίδου, Γιαννακά (46' Γεωργίου), Νεφρού (24' Μιχαλοπούλου), Μωραΐτου, Καλδαρίδου (59' Γεωργαντζή), Κόγγουλη (77' Πατερνά).

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Αλέξανδρος Κατηκαρίδης και η Αναστασία Σπυριδωνίδου προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις.

Αλέξανδρος Κατηκαρίδης

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν υπολογίσαμε σωστά. Εκ των υστέρων μιλώντας, πιστεύω ότι από προπονητικής πλευράς κάναμε λάθος εκτίμηση, καθώς δεν λάβαμε όσο θα έπρεπε υπόψιν μας το θέμα της ενέργειας. Εννοώ φυσικά το ζήτημα της έλλειψης ενέργειας στη δική μας ομάδα, γεγονός που συνδέεται άμεσα με το ότι οι περισσότερες παίκτριές μας δεν έχουν δώσει ακόμη αγώνες πρωταθλήματος. Αντίθετα, οι ποδοσφαιρίστριες των ομάδων που αντιμετωπίζουμε, πέρα από την ποιότητα, διαθέτουν και φανερά καλύτερη φυσική κατάσταση. Συνεπώς, έπρεπε να παίξουμε πιο αμυντικά και να κάνουμε περισσότερες αλλαγές από το προηγούμενο ματς. Αυτό το τελευταίο το λέω, επειδή ήταν ξεκάθαρο ότι κάποιες δικές μας παίκτριες έδειξαν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε δύο συνεχόμενα ματς μεγάλης έντασης αυτή την εποχή και με αυτόν τον βαθμό ετοιμότητας που έχουμε».

Αναστασία Σπυριδωνίδου

«Σήμερα δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Ήμασταν κατώτερες από τις τελευταίες εμφανίσεις μας στα φιλικά παιχνίδια και στο πρόσφατο ματς με την Πολωνία στην Αθήνα. Απέναντί μας είχαμε μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς δεν ήμασταν αυτές που έπρεπε. Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται, το ποδόσφαιρο συνεχίζεται και από σήμερα κιόλας κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια μας στο Nations League».