Εθνική Ελλάδας: Όλα για όλα κόντρα στην Ολλανδία

Η Εθνική δεν έχει νικήσει ποτέ σε επίσημο ματς την Ολλανδία, αλλά απόψε (21:45) πρέπει να το κάνει για να ελπίζει σε απευθείας πρόκριση στο Euro 2024.

Εθνική Ελλάδας: Όλα για όλα κόντρα στην Ολλανδία

Ο πρώτος από τους δύο τελικούς για την Εθνική ώστε να πάρει απευθείας την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος διεξάγεται απόψε στην «OPAP Arena». Στις 21:45 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει την Ολλανδία και καλείται να τη νικήσει προκειμένου στη συνέχεια να επιδιώξει ακόμη μία υπέρβαση στο ίδιο γήπεδο.

Να μη χάσει από την πρωτοπόρο και αήττητο στον όμιλο Γαλλία ώστε να πάρει την πρόκριση σε έναν όμιλο στον οποίο ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ.

Οι τελικοί… ένας ένας! Απόψε με την Ολλανδία η νίκη είναι εκ των ων ουκ άνευ, καθώς με διαφορετικό αποτέλεσμα οι «οράνιε» θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρουν τη δεύτερη θέση και η ελληνική ομάδα θα έχει πια το στόχο της πρόκρισης μέσω των μπαράζ.

Όταν την ερχόμενη άνοιξη θα αντιμετωπίσει πιθανότητα το Καζακστάν στον ημιτελικό και εάν νικήσει τη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο για μία ακόμη νίκη που θα δώσει εισιτήριο πρόκρισης.

Το αποψινό πλάνο του Πογέτ έχει να κάνει με απόλυτη προσοχή στην άμυνα και με τις ευκαιρίες που θα δοθούν στην επίθεση να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Για να νικήσει η Εθνική θα πρέπει να κάνει ένα τέλειο ματς σε ένα γεμάτο πάθος γήπεδο.

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής:

  1. Γαλλία 18
  2. Ελλάδα 12
  3. Ολλανδία 9
  4. Ιρλανδία 3
  5. Γιβραλτάρ 0

Οι επόμενοι αγώνες:

21:45: Γιβραλτάρ - Ιρλανδία, Ελλάδα - Ολλανδία

18/11: Ολλανδία - Ιρλανδία, Γαλλία - Γιβραλτάρ

21/11: Γιβραλτάρ - Ολλανδία, Ελλάδα - Γαλλία