Τζορτζ Μπάλντοκ στο «ΦΩΣ»: «Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας»

Λίγο πριν τα κομβικά ματς με Ολλανδία και Γιβραλτάρ, ο Τζορτζ Μπάλντοκ μιλάει αποκλειστικά στο «ΦΩΣ» για την αναμέτρηση στο Αϊντχόφεν, την κατάσταση της ομάδας και τον μεγάλο στόχο του Γιούρο.

Τζορτζ Μπάλντοκ στο «ΦΩΣ»: «Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας»

Συνέντευξη στον ΣΤΑΥΡΟ ΛΙΩΣΗ

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το «εθνόσημο» πέρσι τον Ιούνιο στη νίκη της Εθνικής Ελλάδας με 1-0 στη Βόρειο Ιρλανδία. Έκτοτε, καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα του Γκουστάβο Πογιέτ παίζοντας σημαντικό ρόλο στην άκρως θετική πορεία της ομάδας στο UEFA Nations League και στα τρέχοντα προκριματικά του Euro.

Λίγο πριν τη σπουδαία αναμέτρηση με την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν, ο 30χρονος μπακ της Σέφιλντ παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο «ΦΩΣ» μιλώντας για το υψηλό εμπόδιο που προβάλλουν οι «οράνιε» αλλά και για την αυτοπεποίθηση που «κατακλύζει» τη «γαλανόλευκη».

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 6/9/2023

Κάνατε μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Γαλλία, παίζοντας για μισή ώρα με 10 παίκτες, πώς επηρέασε αυτό την ομάδα, ήταν μια ένεση αυτοπεποίθησης;

Ναι, θεωρώ πως έτσι είναι. Εάν υπήρχε αμφιβολία για το πόσο καλοί είμαστε, με αυτό το παιχνίδι αποδείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια κάθε ομάδα. Επομένως ήταν μια πολύ ικανοποιητική εμφάνιση. Προφανώς θα θέλαμε να είχαμε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά ήταν μια πολύ καλή βραδιά για εμάς.

Υπάρχει πίεση πριν από το ματς με την Ολλανδία; Το βλέπετε σαν τελικό;

Κάθε φορά που μιλάω στους δημοσιογράφους πριν από ένα παιχνίδι φαίνεται να είναι τελικός (γέλια). Για εμάς είναι το ίδιο όπως πάντα. Απλά πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα σε κάθε ομάδα με τον τρόπο που παίζουμε. Μένουμε σίγουροι για τον εαυτό μας, έχουμε αυτοπεποίθηση από το ματς με τη Γαλλία και ελπίζουμε να πάρουμε τη νίκη.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ με τον συντάκτη του ΦΩΤΟΣ, Σταύρο Λιώση

Η Ολλανδία υπέστη μια βαριά ήττα στην πρεμιέρα από τη Γαλλία. Έχετε μιλήσει για το θέμα της διαφοράς τερμάτων;

Όχι δεν έχουμε αναφερθεί σε αυτό. Εστιάζουμε στο να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και μετά να επιστρέψουμε στην Αθήνα με την ελπίδα να νικήσουμε και το ματς απέναντι στο Γιβραλτάρ.

Η Εθνική μας τελευταία παίζει πιο επιθετικό, ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θα αλλάξει αυτό για να δοθεί χώρος στη σκοπιμότητα;

Δεν είμαι σίγουρος. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αυτήν την εβδομάδα. Δεν είχαμε τόσο πολύ χρόνο μαζί όσο είχαμε τον Ιούνιο, δεν έχουμε αναλύσει ακόμα πολύ τον αντίπαλο. Όσο περνούν οι ημέρες θα καταλήξουμε στον τρόπο με τον οποίο θα παίξουμε.

Έχεις συμπληρώσει πλέον περισσότερο από έναν χρόνο εκπροσωπώντας το «Εθνόσημο». Τι σημαίνει αυτό για σένα; Νιώθεις πιο άνετα πλέον;

Νιώθω περήφανος! Νιώθω πολύ υπερήφανος και θέλω να συνεχίσω να παίζω για την Ελλάδα, να παίξω όσο περισσότερα παιχνίδια μπορώ και να πάρουμε όσο περισσότερες νίκες μπορούμε.

Έπαιξες απέναντι στη Γαλλία του Κιλιάν Εμπαπέ, τώρα μπροστά σου υπάρχει η Ολλανδία, υπάρχει κάποιος από τους κυνηγούς της που ονειρεύεσαι να αντιμετωπίσεις ή να σταματήσεις;

Θα είναι δύσκολο να τους σταματήσουμε. Έχουν φανταστικούς παίκτες σε κάθε θέση του γηπέδου, συνεπώς δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Έχουν σπουδαίους επιθετικούς οπότε δεν κοιτάω συγκεκριμένα κάποιον παίκτη αλλά τι θα πρέπει να κάνουμε ως ομάδα για να τους σταματήσουμε.

5915476.jpg
Ο Μπάλντοκ απέναντι στον Κιλιάν Εμπαπέ

Ανεβήκατε στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Σέφιλντ και φέτος έχεις ήδη τρεις συμμετοχές βασικός, πώς το βιώνεις αυτό;

Έχω παίξει 73 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ, επομένως ξέρω ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Είναι προφανώς πολύ πιο δύσκολα από την Τσάμπιονσιπ. Όμως το απολαμβάνω, η ομάδα βελτιώνεται. Πήραμε σημαντικούς βαθμούς απέναντι στην Έβερτον, πριν από αυτό ήταν λίγο απογοητευτικά όμως μετά τη διακοπή των εθνικών ελπίζουμε να πάμε καλύτερα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για αυτήν τη νέα σεζόν σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο;

Να εξασφαλίσουμε με τη Σέφιλντ την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ και να προκριθούμε με την Εθνική Ελλάδας στο Γιούρο.

Μια τελευταία ερώτηση, θα αλλάξεις φανέλα με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ;

Νομίζω ότι θα με προλάβει ο Τσιμίκας και θα αλλάξει αυτός (γέλια).

5844004.jpg
Ο Μπάλντοκ στο Φάρο της Πορτογαλίας, Γιβραλτάρ-Ελλάδα 0-3