Ελβετία-Ισπανία 1-5: Στις «8» με επίδειξη δύναμης και μαγική Μπονμάτι (vids)

Η Ισπανία σκόρπισε στους πέντε ανέμους (5-1) την Ελβετία με την Αϊτάνα Μπονμάτι να μαγεύει (2 γκολ, 2 ασίστ) και «έκλεισε θέση» στα προημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών.

Ελβετία-Ισπανία 1-5: Στις «8» με επίδειξη δύναμης και μαγική Μπονμάτι (vids)

Η βαριά ήττα από την Ιαπωνία φαίνεται πως λειτούργησε ευεργετικά για την Ισπανία. Η «φούρια ρόχα» ήταν αποφασισμένη και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Ελβετία, την οποία και διέλυσε με 5-1 για την φάση των «16» και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών.

Απόλυτη πρωταγωνίστρια για τις παίκτριες του Χόρχε Βίλντα ήταν αναμφισβήτητα η 25χρονη μέσος της Μπαρτσελόνα, Αϊτάνα Μπονμάτι, η οποία σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ στα 77 λεπτά που βρέθηκε στο γήπεδο.

Η Ισπανία άνοιξε το σκορ με την Μπονμάτι στο 5ο λεπτό της συνάντησης με την Ελβετία να απαντά έξι λεπτά αργότερα με αυτογκολ της Κοντίνα. Η «φούρια ρόχα» δεν είχε όρεξη για... μπλεξίματα και αφού ανέκτησε το προβάδισμα με την Ρεντόντο (που είχε δώσει και την ασίστ στο πρώτο γκολ) χτύπησε ακόμη δύο φορές πριν το ημίχρονο με την Μπονμάτι (36') και την Κοντίνα (45').

Η... παράσταση ολοκληρώθηκε στο 70ο λεπτό όταν η Μπονμάτι βρήκε την Χερμόσο, η οποία διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Η κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Αλέξια Πουτέγιας πέρασε ως αλλαγή στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης για την Ισπανία ενώ από την άλλη, η αστέρας της Ελβετίας, Αλίσα Λέμαν έμεινε στον πάγκο.