Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Ιδανικό φινάλε (highlights)

Η Ελλάδα επικράτησε της Βόρειας Ιρλανδίας με 3-1 στη Ριζούπολη για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Nations League.

Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Ιδανικό φινάλε (highlights)

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Nations League η Εθνική, καθώς επιβλήθηκε της Βόρειας Ιρλανδίας με 3-1. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ σημείωσαν την πέμπτη νίκη της Ελλάδας σε έξι παιχνίδια και πλέον θα αγωνίζονται στη δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης.

H «γαλανόλευκη» ξεκίνησε ορεξάτα δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις της για ένα γρήγορο γκολ. Η πίεσή της απέφερε καρπούς, αφού στο 14ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Χατζηδιάκος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φάρελ δεν έπιασε σταθερά τη μπάλα στην έξοδό του και ο Πέλκας με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Παρά την ιδανική αρχή, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πλήρωσε, όπως και στην Κύπρο την αμυντική της αδράνεια. Στο 18’ και ύστερα από σέντρα του Ντέιβις ο Λέιβερι «τρύπωσε» στην άμυνα της Ελλάδας και χωρίς να δυσκολευτεί ισοφάρισε σε 1-1.

Η πίεση από πλευράς Εθνικής συνεχίστηκε και δύο λεπτά μετά είχε την ευκαιρία να φτάσει στο 2-.1 Ο Μασούρας βγήκε τετ-α-τετ με τον Φάρελ, αλλά το σουτ σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Πέλκας δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν και πάλι άμεση, αυτή τη φορά από τον Μαγκένις. Αφού πρώτα έκλεψε τη μπάλα από τον Μάνταλο στον άξονα, στη συνέχεια είδε τον Βλαχοδήμο μακριά από την εστία και θέλησε να τον κρεμάσει αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι ισορρόπησε με την Εθνική να έχει την κατοχή, αλλά όχι και τις λύσεις για να ξεκλειδώσει ξανά την αντίπαλη άμυνα. Έτσι το 1-1 παρέμεινε έως το τέλος του ημιχρόνου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να βρει πάλι ένα γρήγορο γκολ. Αυτή τη φορά ο Μπακασέτας με μία έξυπνη ασίστ βρήκε ωραία τον Μασούρα και εκείνος ανενόχλητος στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής έγραψε το 2-1.

Έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος της η Ελλάδα αναπτύχθηκε ωραία στο 58ο λεπτό. Ο Μπακασέτας πάσαρε στον Μασούρα ο οποίος έπαιξε το ένα-δύο με τον Ιωαννίδη και στη συνέχεια βρήκε τον Τσιμίκα, που επιχείρησε σουτ πάνω στα σώματα. Τρία λεπτά μετά ήταν σειρά του Μπάλντον να φτάσει κοντά στο γκολ, ωστόσο το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Ο έλεγχος του αγώνα ανήκε δικαιωματικά στην Εθνική και στο 78’ ο Μάνταλος με ένα πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής τελείωσε την υπόθεση νίκη διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Μικρογραφία

Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία

Γήπεδο: «Γ. Καμάρας»

Σκόρερ: 14’ Πέλκας, 55’ Μασούρας, 80’ Μάνταλος – 18’ Λέιβιρι

Διαιτητής: Γκλόβα (Σλοβακία)

Κίτρινες: Μάνταλος, ΜακΚάν, Φλάναγκαν

Συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90+2' Γούτας), Μπακασέτας (76' Μπουχαλάκης), Μασούρας (76' Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (67' Φούντας), Ιωαννίδης (67' Δουβίκας).

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Φάρελ, Μπράντλεϊ (68' Τσαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (76' Φέργκιουσον), Μακνάιρ, ΜακΚάν, Ντέιβις, Τόμπσον, Μαγκένις (76' ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (67' Γουάιτ).