Κύπρος - Ελλάδα: 1-0: Το αήττητο σταμάτησε στη Λάρνακα (Highlights)

Η Κύπρος επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ της Ελλάδας και την οδήγησε στην πρώτη της ήττα στο Nations League. Ο Τζιωνής το γκολ 18', δοκάρι είχε ο Φούντας (60'), ο οποίος σκόραρε αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε στο 88' ως οφσάιντ. Ανησυχία για Μπακασέτα που αποχώρησε τραυματίας

Κύπρος - Ελλάδα: 1-0:  Το αήττητο σταμάτησε στη Λάρνακα (Highlights)

Στη Λάρνακα σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Εθνικής μας ομάδας, η οποία ηττήθηκε 1-0 από την Κύπρο για την 5η αγωνιστική του Nations League. Οι νησιώτες με τον Τιμούρ Κετσπάγια να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο, πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τον υποβιβασμό απέναντι στην Ελλάδα που έχει εξασφαλίσει στην άνοδο στη League B.

Ο Τζιωνή πέτυχε το τέρμα που έκρινε την συνάντηση, ενώ ο Φούντας στο 60' είδε τον «κεραυνό» που επιχείρησε να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Παναγή. Μάλιστα, ο τελευταίος βρήκε δίχτυα στο 88' αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με το VAR να δικαιώνει την απόφαση του επόπτη.

Εκτός από την ήττα, στο στρατόπεδο της Εθνικής «πονοκεφαλιάζουν» για την κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο δεξί πόδι.

Αδράνεια και πίσω στο σκορ

Η Εθνική μας ομάδα ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερο στο ματς και έφτασε 2 φορές πριν από το γκολ στο πρώτο 15λεπτο. Στο 4' ο Δουβίκας έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα δεν βρήκε εστία ενώ στο 12' ο Παναγής σταμάτησε τον Μπακασέτα που προσπάθησε να σκοράρει από την κλειστή γωνία.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη με τους Κύπριους να απειλούν στο 17' με τον Λοίζου και να σκοράρουν στο 18'. Ο Τζιωνή βγήκε στην πλάτη του Μαυροπάνου και νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-0. Μάλιστα λίγο αργότερα ο Έλληνας πορτιέρε χρειάστηκε να αποκρούσει το σουτ του Σωτηρίου.

Η «γαλανόλευκη» αντέδρασε και στο 21' είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά ο Πέλκας σε τετ-α-τετ είδε τον Παναγή να του αρνείται το γκολ. Ο ρυθμός έπεσε μέχρι το 45' και η Κύπρος πήγε με το υπέρ της 1-0 στα αποδυτήρια.

«Ξύπνησε» αργά - Ανησυχία για Μπακασέτα

Ο Πογιέτ είχε πολλά πράγματα να διορθώσει και προχώρησε σε δύο αλλαγές στο ημίχρονο. Μπουχαλάκης πέρασε στη θέση του Σιώπη και ο Φούντας στου Δουβίκα, παίζοντας ουσιαστικά με τον Μασούρα ως «9αρι».

Το συγκεκριμένο σχήμα δεν βοήθησε αρκετά την Εθνική ομάδα που μέχρι το 60’ δεν απείλησε. Η αναγκαστική αλλαγή του Τάσου Μπακασέτα που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι, έφερε τον Ιωαννίδη στο ματς και η Ελλάδα πήρε ξανά τα ηνία.

Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις άγγιξε το 1-1. Στο 59’ ο Μασούρας πάτησε περιοχή πέρασε τον Πανάγη αλλά το γύρισμα του δεν έφτασε στον Πέλκα καθώς ο Ρομπέρζ απομάκρυνε με προβολή.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Φούντας δοκίμασε έναν «κεραυνό» αλλά ο κίπερ της Κύπρου και το δοκάρι «έσωσαν» τους γηπεδούχους. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είπε «όχι» και στον Ιωαννίδη στο 72' όταν ο φορ του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας.

Η Κύπρος από το 75ο λεπτό και ύστερα θέλησε να διαφυλάξει το τρίποντο και γύρισε όλη πίσω από το κέντρο. Ο Πογιέτ έριξε το ματς και τον Χατζηγιοβάνη παίζοντας για ένα 15λεπτο με δύο φορ έτσι ώστε να γίνει πιο απειλητική η Εθνική μας ομάδα.

Στο 88’ ο Φούντας βρήκε δίχτυα αλλά αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ, επειδή ο Μασούρας που βρισκόταν στη φάση προερχόταν από αντικανονική θέση. Μια απόφαση που δικαιώθηκε από το VAR ωστόσο σηκώνει συζήτηση.

Στα τελευταία λεπτά η «γαλανόλευκη» πίεσε αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Κύπρος - Ελλάδα 1-0

Έδρα: AEK Arena (Λάρνακα)

Διαιτητής: Κουλμπάκοφ (Λευκωσία)

Σκόρερ: 18' Τζιωνή

Κάρτες: Χαραλάμπους - Σιώπης, Φούντας

Οι συνθέσεις...

Κύπρος (4-3-3): Παναγή - Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Ιωάννου Ν. (75’ Αντωνιάδης) – Χάμπος Κυριάκου, Κάστανος (75’ Γκόγκιτς), Αρτυματάς - Λοΐζου, Σωτηρίου (75’ Κακουλλής), Τζιωνής.

Ελλάδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος - Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας – Σιώπης (46’ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (78’ Χατζηγιοβάνης) - Μασούρας, Μπακασέτας, Πέλκας (78’ Αλεξανδρόπουλος) – Δουβίκας (46’ Φούντας)