Nations League: Δύσκολα το «3 στα 3» η Εσθονία, άνοδος και για την Γεωργία

Με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στην 3η και 4η κατηγορία του Nations League, Γεωργία και Εσθονία, οι οποίες επικράτησαν των Βόρειας Μακεδονίας και Μάλτας, αντίστοιχα και ανέβηκαν μια κατηγορία.

Nations League: Δύσκολα το «3 στα 3» η Εσθονία, άνοδος και για την Γεωργία

Η Γεωργία επικράτησε 2-0 της Βόρειας Μακεδονίας, πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο 35ο λεπτό ο Μπόγιαν Μιόβσκι, με αυτογκόλ, έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι «κλείδωσαν» τη νίκη τους στο 64ο λεπτό, χάρη σε τέρμα του Χβίτσα Κβαρατσχέλια.

Η Γεωργία είναι πρώτη και αήττητη με 4 νίκες και 1 ισοπαλία σε 5 ματς (13 βαθμοί) και εξασφάλισε την άνοδό της στην 2η κατηγορία (League B). Ακολουθεί η Βόρεια Μακεδονία με 7, στην 3η θέση είναι η Βουλγαρία και στην τελευταία το Γιβραλτάρ.

Στην «Άλμπερτ Λε Κοκ Αρίνα», του Ταλίν, η Εσθονία άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ράουνο Σάπινεν (αποβλήθηκε στην ίδια φάση ο Μποργκ) στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Τέντι Τέουμα ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο για λογαριασμό της Μάλτας στο 51'. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθρεί ισόπαλο, ήρθε το γκολ του Χένρι Άνιερ στο 86' να διαμορφώσει το τελικό 2-1 για την Εσθονία, που προβιβάστηκε στην League C.

Η Εσθονία έφτασε τους 9 βαθμούς σε τρία παιχνίδια, ακολουθεί η Μάλτα με 6 και στην τελευταία θέση είναι το Σαν Μαρίνο χωρίς βαθμό.