Το «άκυρο» του Οζίλ στον Λεβ

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας μίλησε για την υπόθεση Οζίλ, αποκαλύπτοντας ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό μετά την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα.

Το «άκυρο» του Οζίλ στον Λεβ

Τη δική του εμπειρία σχετικά με το... σίριαλ της εθνικής Γερμανίας και του Μεσούτ Οζίλ κατέθεσε ο Γιοακίμ Λεβ. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της «Nationalmanschaft» αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην υπόθεση Οζίλ, τονίζοντας ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον μεσοεπιθετικό της Άρσεναλ μετά την ανακοίνωσή του ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα, χωρίς όμως ανταπόκριση.

«Ο Οζίλ δεν με έχει καλέσει. Στο παρελθόν πάντα όποιος ποδοσφαιριστής αποσυρόταν από την εθνική ομάδα, με ενημέρωνε προσωπικά. Ο Μεσούτ επέλεξε ένα διαφορετικό δρόμο. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του μέσω μηνυμάτων και τηλεφώνου, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό. Πρέπει να το αποδεχτώ», είπε αρχικά ο Λεβ, ο οποίος μίλησε και για τις επιπτώσεις που είχε στην εθνική ομάδα το ζήτημα Οζίλ:

«Όλη αυτή η κατάσταση μας κόστισε σε ενέργεια γιατί βρισκόταν πάντα στο προσκήνιο. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία για την απόδοσή μας (σ. στο Μουντιάλ). Δεν ήταν αυτή η αιτία. Οι ισχυρισμοί του Οζίλ περί ρατσιστικών συμπεριφορών είναι υπερβολικοί. Ποτέ στα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα δεν έχει παρατηρηθεί το παραμικρό φαινόμενο ρατσισμού. Υποτίμησα την κατάσταση».

Θυμίζουμε ότι ο Οζίλ είχε δεχθεί σφοδρή κριτική από τα γερμανικά Μέσα για τη συνάντηση και φωτογράφισή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο είχε δωρίσει και φανέλα μαζί με τον έτερο Γερμανό ποδοσφαιριστή με τουρκικές ρίζες, τον Ιλκάι Γκουντογκάν.