Τέλος από την εθνική Γερμανίας ο πικραμένος Οζίλ

Με «βαριά καρδιά» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ ανακοίνωσε την Κυριακή (22/7) ότι δεν θα ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο.

Τέλος από την εθνική Γερμανίας ο πικραμένος Οζίλ

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την εθνική Γερμανίας ανακοίνωσε την Κυριακή (22/7) ο Μεσούτ Οζίλ.

Ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ, ο οποίος μετράει 92 συμμετοχές με 23 γκολ και 40 ασίστ φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο, επέλεξε να αποχωρήσει από τη «Νατσιονάλμανσαφτ», εξαιτίας των πολιτικών κραδασμών που προκάλεσε η συνάντησή του με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Μάιο και ειδικότερα το γεγονός ότι φωτογραφήθηκε μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Οζίλ δέχθηκε σφοδρή κριτική για το συγκεκριμένο γεγονός και την Κυριακή αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή του με μια μακροσκελή δήλωση στο διαδίκτυο, στην οποία υποστήριξε ότι δεν έκανε κάτι κακό, ενώ κατέληξε ενημερώνοντας ότι έχει τελειώσει πλέον από την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Μεταξύ άλλων, ο 29χρονος άσος επισήμανε:

«Με βαριά καρδιά και ύστερα από πολλή σκέψη, αποφάσισα να μην αγωνιστώ ξανά για τη Γερμανία σε επίπεδο εθνικών ομάδων, βιώνοντας αισθήματα ρατσισμού και ασέβειας. Παλιότερα φορούσα τη φανέλα με το εθνόσημο με μεγάλη περηφάνια και ενθουσιασμό, όμως τώρα αυτό δεν συμβαίνει...».