Copa Africa: Προκρίθηκαν χέρι – χέρι Μαρόκο και Γκαμπόν, αποκλείστηκε η Γκάνα

Μαρόκο και Γκαμπόν αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στη μεταξύ τους συνάντηση και προκρίθηκαν χέρι – χέρι στους «16» από τον 3ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ενώ η Γκάνα έχασε 3-2 από τις Κομόρες και αποκλείστηκε.

Copa Africa: Προκρίθηκαν χέρι – χέρι Μαρόκο και Γκαμπόν, αποκλείστηκε η Γκάνα

Μαρόκο και Γκαμπόν προκρίθηκαν χέρι – χέρι από τον 3o όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και μετρούν αντίστροφα πλέον για τις αναμετρήσεις τους στην φάση των «16» της διοργάνωσης.

Αμφότερες αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στη μεταξύ τους συνάντηση στην τελευταία αγωνιστική του γκρουπ, με το Μαρόκο να τερματίζει έτσι στην κορυφή του γκρουπ και την Γκαμπόν να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Μάλιστα, η Γκαμπόν γνωρίζει ήδη τον αντίπαλό της στους «16», καθώς θα αντιμετωπίσει πλέον την Μπουρκίνα Φάσο με έπαθλο την είσοδο στα προημιτελικά.

Στο άλλο παιχνίδι, οι Κομόρες έκαναν την έκπληξη κόντρα στην Γκάνα, καθώς την κέρδισαν 3-2 και διατηρούν αυτές τις ελπίδες τους για πρόκριση μέσω της τρίτης θέσης. Αντίθετα, η Γκάνα έμεινε τελευταία και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τις Κομόρες ήταν ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού και πλέον του Ερυθρού Αστέρα, Μοχάμεντ Μπεν, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 4’ και στο 62’ έδωσε την ασίστ στον Αχμέντ Μογκνί για το 0-2.

Η Γκάνα, που αγωνιζόταν και με δέκα παίκτες από το 25’ λόγω αποβολής του Αντρέ Αγιού, έφτασε στην ισοφάριση με τους Ρίτσμοντ Μποάκιε (64’) και Αλεξάντερ Τζικού (77’), αλλά στο 85’ ο Μογκνί της έδωσε τη… χαριστική βολή και πέτυχε το 2-3 για τις Κομόρες.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ