Copa Africa: «Δώρο» της Ακτής Ελεφαντοστού στη Σιέρα Λεόνε (2-2)

Ένα λάθος του τερματοφύλακα της Ακτής Ελεφαντοστού, Σανγκαρέ, έδωσε την ευκαιρία στην Σιέρα Λεόνε να πάρει τον πόντο (2-2) και να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση από τον 5ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Copa Africa: «Δώρο» της Ακτής Ελεφαντοστού στη Σιέρα Λεόνε (2-2)

Ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Ακτής Ελεφαντοστού Μπαντρά Αλί Σανγκαρέ στο 93’ κόστισε στους «ελέφαντες» την ευκαιρία να «σφραγίσουν» από τώρα την πρόκρισή τους στους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και κράτησε την Σιέρα Λεόνε στο «κόλπο» της διεκδίκησης του εισιτηρίου από τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης.

Η Ακτή Ελεφαντοστού προηγούνταν 2-1 στο ματς, αλλά στις καθυστερήσεις είδε τελικά την αντίπαλό της να φτάνει στην ισοφάριση και να παίρνει τον πόντο (2-2) για την δεύτερη αγωνιστική του γκρουπ.

Αναλυτικότερα, οι «ελέφαντες» πέταξαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 12’ όταν ο Φρανκ Κεσιέ απέτυχε να σκοράρει από τη βούλα του πέναλτι. Ότι δεν κατάφερε όμως ο 25χρονος μέσος της Μίλαν, το πέτυχε τελικά στο 25’ ο Σεμπαστιάν Αλέ και έγραψε το 1-0.

Στο 55’ ήρθε η ισοφάριση από την Σιέρα Λεόνε με το γκολ του Κάι Καμάρα και παρότι δέκα λεπτά αργότερα (65’) ο Πεπέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Ακτή Ελεφαντοστού με 2-1, εκ του αποτελέσματος η τελευταία δεν κατάφερε να πάρει και το τρίποντο.

Στο 93’ το λάθος του Μπαντρά Αλί Σανγκαρέ, που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, έδωσε την ευκαιρία στον Αλχατζί Καμαρά να πετύχει το 2-2 και να χαρίσει τον πόντο στην Σιέρα Λεόνε.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
ΣΗΜΕΡΑ (16/1)
Ακτή Ελεφαντοστού – Σιέρα Λεόνε 2-2
(25’ Αλέ, 55’ Πεπέ – 55’ Κ. Καμαρά, 93’ Α. Καμαρά)

21.00: Αλγερία - Ισημερινή Γουινέα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ