Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Γουινέας εγγυήθηκε την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γουινέας εγγυήθηκε πως οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν ασφαλείς στην Ευρώπη. Ανοίγουν τα εναέρια σύνορα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Γουινέας εγγυήθηκε την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη

Το πραξικόπημα στη Γουινέα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους που έχουν ποδοσφαιριστές στην εθνική ομάδα της χώρας. Οι παίκτες είναι εγκλωβισμένοι στο Κονακρί και αναζητείται τρόπος για να φύγουν και να επιστρέψουν στους συλλόγους τους.

Σε συνεννόηση Ολυμπιακός, Λίβερπουλ, Γάλλοι για την επιστροφή των διεθνών της Γουινέας

Όπως φαίνεται η λύση θα βρεθεί και οι Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά και Μαμαντού Κανέ θα φύγουν από την πατρίδα τους. Οι δύο πρώτοι πρέπει να γυρίσουν στην Ελλάδα προκειμένου να ενταχθούν στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, ενώ ο τελευταίος πρέπει να πάει στο Μπακού για να ενσωματωθεί στη Νέφτσι.

Το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή της εθνικής ομάδας της Γουινέας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μαμαντού Αντόνιο Σουαρέ. Ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας μίλησε στους ποδοσφαιριστές και τους εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αναβλήθηκε το ματς με το Μαρόκο. Επιπλέον τους εγγυήθηκε την ομαλή επιστροφή στις χώρες που αγωνίζονται και τις ομάδες τους.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό τα εναέρια σύνορα ανοίγουν και θα επιτρέπονται οι πτήσεις. Κατά κύριο λόγο θα επιτρέπονται εμπορικές και ανθρωπιστικές πτήσεις. Επίσης απαγορεύεται σε κάθε πρώην υπουργό να φύγει από τη χώρα. Το νέο καθεστώς από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία της Γουινέας έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20.00.