Σε συνεννόηση Ολυμπιακός, Λίβερπουλ, Γάλλοι για την επιστροφή των διεθνών της Γουινέας

Ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές με την Λίβερπουλ και γκρουπ γαλλικών ομάδων για την επιστροφή των διεθνών από την Γουινέα. Καθησυχαστικός ο Ντιντιέ Σιξ. 

Σε συνεννόηση Ολυμπιακός, Λίβερπουλ, Γάλλοι για την επιστροφή των διεθνών της Γουινέας

Οι γαλλικές ομάδες που έχουν διεθνείς ποδοσφαιριστές στη Γουινέα έχουν συγκροτήσει ένα γκρουπ επικοινωνίας με τη συμμετοχή κορυφαίων διοικητικών στελεχών τους (Σεντ Ετιέν, Ναντ, Σοσό, Τουλούζ, Κλερμόν) ώστε να έχουν επαφές με την αφρικανική χώρα για να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα από εκεί οι διεθνείς παίκτες τους, μετά την αναταραχή που έχει προκαλέσει το πραξικόπημα στην αφρικανική χώρα.

Στη διαδικασία συμμετέχουν ο Ολυμπιακός που έχει τους Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά όπως και τον Μαμαντού Κανέ, αλλά και η Λίβερπουλ για την επιστροφή του Ναμπί Κεϊτά.

Το ματς της Γουινέας με το Μαρόκο αναβλήθηκε άμεσα, η αποστολή του Μαρόκου που είχε ναυλώσει τσάρτερ για το ταξίδι έχει ήδη επιστρέψει στη χώρα της, ενώ ο προπονητής της Γουινέας Ντιντιέ Σιξ δήλωσε σχετικά με την κατάσταση: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανησυχία, δεν υπάρχει κλίμα που να χαρακτηρίζεται πολεμικό. Κάνουμε και εμείς προσπάθεια για την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις χώρες όπου αγωνίζονται και είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα».

Το πιθανότερο είναι να βρεθεί ένας τρόπος για να γυρίσουν οι παίκτες με μία πτήση σε ευρωπαϊκή πόλη και από εκεί να πάνε στις χώρες όπου βρίσκονται οι σύλλογοί τους. Στον Ολυμπιακό εργάζονται όπως είπαμε και εκείνοι για να συμβεί αυτό το συντομότερο και να είναι οι διεθνείς παίκτες στην Ελλάδα για τις προσεχείς υποχρεώσεις της ομάδας.