Copa America: Αποσύρθηκε και η Αργεντινή - Το διοργανώνει οριστικά η Βραζιλία!

Η Βραζιλία θα διοργανώσει τελικά το Copa America, μετά την απόσυρση και της Αργεντινής εξαιτίας της δραματικής αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Copa America: Αποσύρθηκε και η Αργεντινή - Το διοργανώνει οριστικά η Βραζιλία!

Στη Βραζιλία θα πραγματοποιηθεί τελικά το φετινό Copa America, καθώς οι αρχικές συνδιοργανώτριες Αργεντινή και Κολομβία αποσύρθηκαν αμφότερες εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού και τις πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές αντίστοιχα.

Αρχικά είχε αποσυρθεί η Κολομβία και παρότι στη συνέχεια οι ποδοσφαιρικές αρχές αλλά και η πολιτική ηγεσία της Αργεντινής τόνιζε ότι η χώρα είναι σε θέση να διοργανώσει μόνη της το Copa America, τελικά αποσύρθηκε και αυτή λόγω της δραματικής αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η CONMEBOL συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και προχώρησε στην ανάθεση της διοργάνωσης στη Βραζιλία, η οποία και το αποδέχθηκε.

Τα γήπεδα της «χώρας του καφέ» θα φιλοξενήσουν όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης, η οποία κάνει σέντρα στις 13 Ιουνίου, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για τις 10 Ιουλίου στο φημισμένο «Μαρακανά» στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

To παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι η Βραζιλία δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την Αργεντινή σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό. Στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή η Βραζιλία περνάει το τρίτο κύμα του Covid-19.

Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής ξεπερνά τα 16,5 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού, τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο πλην των ΗΠΑ. Οι δε νεκροί στη χώρα έχουν φτάσει πλέον στους 461.931...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Copa America: Η Κολομβία ζήτησε αναβολή και αποσύρεται από την φιλοξενία των αγώνων του

Copa America: «Μπορούμε να το διοργανώσουμε μόνοι μας», λένε στην Αργεντινή!

Αργεντινή: Διακοπή των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων