Copa America: «Μπορούμε να το διοργανώσουμε μόνοι μας», λένε στην Αργεντινή!

Η Αργεντινή είναι σε θέση να διοργανώσει μόνη της το φετινό Copa America, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες, καθώς στην Κολομβία η κατάσταση είναι έκρυθμη λόγω των πρόσφατων πολιτικών αναταραχών.

Copa America: «Μπορούμε να το διοργανώσουμε μόνοι μας», λένε στην Αργεντινή!

Πρόθυμη να διοργανώσει μόνη της το επερχόμενο Copa America είναι η Αργεντινή.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες, δεδομένου ότι η κατάσταση στη συνδιοργανώτρια Κολομβία είναι έκρυθμη, με διαδηλώσεις, επεισόδια και νεκρούς εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας που επικρατεί.

Οι διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο στην Κολομβία έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 15 θανάτους, την ώρα που το τουρνουά είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στο Μπουένος Άιρες στις 13 Ιουνίου.

Ο Φερνάντες έκανε αυτή την πρόταση στην CONMEBOL, τονίζοντας ότι η χώρα του θα μπορούσε να αντέξει τη διοργάνωση ολόκληρου του τουρνουά, σε περίπτωση που η κατάσταση στην Κολομβία δεν σταθεροποιηθεί.

«Εάν το πρόβλημα συνεχιστεί, είμαστε έτοιμοι για τη φιλοξενία του Copa America μόνο εδώ, αλλά τα πρωτόκολλα θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρά. Η CONMEBOL θα πρέπει να παρέχει αυστηρές εγγυήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φερνάντες στο Radio 10.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο κορονοϊός εξακολουθεί να «καλπάζει» και στην Αργεντινή, επηρεάζοντας και τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Πρόσφατα η Ρίβερ Πλέιτ ανακοίνωσε 15 κρούσματα Covid-19 με αποτέλεσμα να παραταχθεί στο μεγάλο ντέρμπι με την Μπόκα Τζούνιορς, χρησιμοποιώντας τον... 5ο τερματοφύλακά της.

Συνολικά στη χώρα έχουν πεθάνει από τον ιό περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι από την έναρξη της πανδημίας.