Copa America: Η Κολομβία ζήτησε αναβολή και αποσύρεται από την φιλοξενία των αγώνων του

Την αναβολή του Copa America ζήτησε η Κολομβία. Η CONMEBOL δεν έκανε δεκτό το αίτημά της, με αποτέλεσμα η διοργανώτρια χώρα να αποσύρεται από την φιλοξενία των αγώνων του.

Copa America: Η Κολομβία ζήτησε αναβολή και αποσύρεται από την φιλοξενία των αγώνων του

Η Κολομβία ζήτησε την αναβολή του Copa America, το οποίο έχει προγραμματισθεί να αρχίσει στις 13 Ιουνίου και συνδιοργανώνεται από την Αργεντινή και την Κολομβία.

Την σχετική ανακοίνωση, έκανε ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Ερνέστο Λουτσένα, καθώς στην Κολομβία εξακολουθούν σχεδόν σε καθημερινή βάση συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης, ενώ εξελίσσεται και ένα νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Προς το παρόν, το Copa America δεν είναι το γεγονός που ονειρευόμαστε όλοι. Ζητούμε την αναβολή της διοργάνωσης μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να διεξαχθεί υπό ιδανικές συνθήκες και με κόσμο στα γήπεδα», δήλωσε ο Λουτσένα.

Τελικά, η CONMEBOL δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Κολομβίας, ανακοινώνοντας στη συνέχεια ότι οι αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθούν εκεί, θα μεταφερθούν σε νέα έδρα. Κατά πάσα πιθανότητα στην Αργεντινή, η οποία ούτως ή άλλως είναι συνδιοργανώτρια χώρα .

Από τις 28 Απριλίου, οι διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης της Κολομβίας, έχουν συγκλονίσει την χώρα, αφήνοντας τουλάχιστον 42 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού και περισσότερους από 1.700 τραυματίες.