Αυτό δεν είναι ομάδα κύριε Φαν'τ Σιπ, ούτε ευκαιρία σε 2 ματς

Η Εθνική Ελλάδος δικαίωσε όλους όσοι υποστήριζαν ότι είναι καλή να αμύνεται και δεν μπορεί να δημιουργήσει. Ούτε μια ευκαιρία στα ματς με Ισπανία και Γεωργία με δυο γκολ από πέναλτι-δώρο και αυτογκόλ. Η ευθύνη του Φαν'τ Σιπ

Αυτό δεν είναι ομάδα κύριε Φαν'τ Σιπ, ούτε ευκαιρία σε 2 ματς

Η Εθνική δικαίωσε όλους όσοι υποστήριζαν ότι είναι καλή να αμύνεται και δεν μπορεί να δημιουργήσει, αφού σε δύο ματς δεν έφτιαξε ούτε μια ευκαιρία και πέτυχε γκολ με πέναλτι-δώρο και αυτογκόλ. Να πούμε το τετριμμένο ότι πέταξε στα σκουπίδια τον βαθμό που πήρε στην Ισπανία, αλλά βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στην Τούμπα, η Εθνική απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας και όχι η Γεωργία. Κι αυτό φάνηκε στο γκολ της ισοφάρισης των Γεωργιανών, που έτρεξαν να μαζέψουν την μπάλα από τα δίχτυα του Βλαχοδήμου γιατί ήθελαν τη νίκη και με το δίκιο τους.

Αντίθετα, το γκολ-δώρο δεν μετέδωσε πάθος στους παίκτες της Εθνικής που συνέχισαν το ίδιο αδιάφορο παιχνίδι και αν συνεχίσουν έτσι ούτε το Κόσοβο δεν πρόκειται να νικήσουν. Κι αν στην Ισπανία μάς χάρισαν ένα γκολ-πέναλτι και ήμασταν ικανοποιημένοι χωρίς να κάνουμε ευκαιρία, στην Τούμπα δεν απειλήσαμε ποτέ και κορυφαίος παίκτης μας ήταν ο τερματοφύλακας Βλαχοδήμος.

Τι να περιμένουμε λοιπόν από μια ομάδα που σε 180 λεπτά δεν έκανε ευκαιρία; Τίποτα και μάλλον θα παρακαλάμε πότε θα τελειώσει κι αυτός ο προκριματικός γύρος, όπως και ο προηγούμενος. Η Εθνική είναι βαρετή, δεν... βλέπεται και δεν βλέπουμε με ποιον τρόπο θα βελτιωθεί στη συνέχεια. Ιδιαίτερα όταν πρέπει να δημιουργήσει είναι κάκιστη και δεν βρίσκει τρόπους να βρεθεί κοντά στο γκολ και σε αυτό δεν φταίει η απουσία ενός ικανού σέντερ φορ, αλλά ο τρόπος που φτιάχνει και στήνει την ομάδα ο Ολλανδός προπονητής. Βέβαια και οι αποκλεισμοί που έκανε σε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, γιατί διαφορετικά στήνεται μια ομάδα με κέντρο της άμυνας με Μανωλά - Παπασταθόπουλο απ’ ό,τι με Τζαβέλλα - Παπαδόπουλο.