Iσπανία - Ελλάδα 1-1: Gracias amigo (highlights)

Με γκολ από πέναλτι του Τάσου Μπακασέτα  η εθνική Ελλάδας απέσπασε 1-1 από την Ισπανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2022

Iσπανία - Ελλάδα 1-1: Gracias amigo (highlights)

Ανήμερα της επετείου της Επανάστασης του 1821, η Ελλάδα αναδείχθηκε -ανέλπιστα έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς- ισόπαλη 1-1 με την Ισπανία στη Γρανάδα και έκανε ξεκίνημα με το δεξί στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Προκριματικά Μουντιάλ: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Η ελληνική ομάδα παίζοντας κλειστή άμυνα άντεξε μισή ώρα. Στο 32΄η Ισπανία προειδοποίησε με το σουτ στο δοκάρι του Όλμο κι ένα λεπτό αργότερα ο Μοράτα από εξαιρετική πάσα του Κόκε και έξοδο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Iσπανία - Ελλάδα: Το έξοχο γκολ του Μοράτα για το 1-0 (vid)

Στο ημίχρονο ο Φαν΄τ Σιπ προχώρησε σε δυο αλλαγές, ρίχνοντας στον αγώνα τους Τζόλη, Σιώπη αντί των Μάνταλου, Λημνιού σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα. Ωστόσο η εικόνα δεν άλλαξε.

Ισπανία - Ελλάδα: Πέναλτι ο Μασούρας, γκολ ο Μπακασέτας για το 1-1 (vid)

Όμως στο 56΄ένα κακό κοντρόλ και στη συνέχεια ένα ριψοκίνδυνο τάκλιν προ του Μασούρα του Μαρτίνεθ απέφερε πέναλτι από το οποίο ο Μπακασέτας σημείωσε το 1-1, στην πρώτη τελική προσπάθεια της Εθνικής μας.

Η κυριαρχία των Ισπανών στη συνέχεια έγινε ολοκληρωτική αλλά -με λίγη τύχη- η ελληνική άμυνα κράτησε ανέπαφη την εστία του Βλαχοδήμου και το τελικό σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή βρήκε τους Έλληνες να πανηγυρίζουν τον πολύτιμο βαθμό.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Λος Κάρμενες Γρανάδα

Ισπανία-Ελλάδα 1-1

Σκόρερ: 33΄ Μοράτα - 56΄πεν. Μπακασέτας

Διαιτητής: Γκουίντα (Ιταλία)

Κάρτες: Μαρτίνεθ - Ζέκα

Oι συνθέσεις

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ράμος (46’ Ινίγο Μαρτίνεθ), Γκαρθία, Γκαγιά, Όλμο (65’ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72’ Ογιαρθάμπαλ), Τόρες (72’ Τιάγκο), Μοράτα, Κανάλες (65’ Χιλ)

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαντ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80’ Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Μάνταλος (46’ Τζόλης), Λημνιός (46’ Σιώπης), Μασούρας (66’ Φορτούνης), Μπακασέτας (78’ Γιακουμάκης)

Δείτε τα highlights του αγώνα