Πάει στο CAS o ΠΑΟΚ, η Ξάνθη μένει σπίτι!

Στο CAS προτίθεται να προσβάλει την απόφαση αφαίρεσης βαθμών ο ΠΑΟΚ μετά την απόρριψη της έφεσης του από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά η Ξάνθη δεν δείχνει την ίδια διάθεση

Πάει στο CAS o ΠΑΟΚ, η Ξάνθη μένει σπίτι!

Εντελώς διαφορετικές αντιδράσεις προκάλεσε σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων που απέρριψε τις εφέσεις τους για τις αποφάσεις περί αφαίρεση βαθμών (7 και 12 αντίστοιχα) για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

Οι «ασπρόμαυροι» προτίθενται να κυνηγήσουν την υπόθεση μέχρι τέλους (CAS), ενώ επιμένουν να υποστηρίζουν ότι η στάση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που ελήφθησαν τόσο από την Πειθαρχική της Λίγκας, όσο και από την Εφέσεων της ΕΠΟ.

Super League 1: Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία μετά την απόρριψη των εφέσεων ΠΑΟΚ, Ξάνθης

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρη Δούκα, στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, όπου αναφέρει:

«Στη χώρα των θαυμάτων που ζούμε, επαναλήφθηκε το οξύμωρο, να ζητά επίμονα ο «κατηγορούμενος» να δικαστεί και τα δικαστήρια να τον αγνοούν. Λαμβάνοντας ως δεσμευτική μάλιστα, την γνωμοδότηση μιας επιτροπής κουμπάρων, ταυτισμένης με σκάνδαλα.

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Ταυτόχρονα, ακυρώνουν τις κατηγορηματικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού επικρατείας, πως δεν πρόκειται για απόφαση αλλά για εισήγηση.

Η προσφυγή στο CAS, αποτελεί μονόδρομο. Το είχαμε προαναγγείλει εξ΄ αρχής άλλωστε, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής δικαιοσύνης...».

Οι Θρακιώτες δεν δείχνουν, αντίθετοι το ίδιο «ζεστοί» ώστε να καταφύγουν στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο.

Το πρώτο σχόλιο του Γ.Σαββίδη για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων!

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως επί του παρόντος στα Πηγάδια δεν εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο (παρότι η ομάδα τους πλέον είναι στον πόντο από την επικίνδυνη ζώνη μετά το -12) και η υπόθεση για εκείνους «τελείωσε» εδώ.

Κάτι ανάλογο είχε πει άλλωστε και ο Χρήστος Πανόπουλος, στις 19 Ιανουαρίου σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό. Οπου και τόνισε τότε πως παρότι η ομάδα έχει το σχετικό δικαίωμα, δεν θα καταφύγει στα διεθνή δικαστήρια, εάν καταδικαστεί.

Χαρακτηριστικά σχολίασε πως «στη Χάγη δεν θα πάμε, παρότι το δικαιούμαστε».