Απορρίφθηκαν οι εφέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης γεγονός που σημαίνει πως παρέμεινε το -7 με το οποίο είχε τιμωρηθεί οι Θεσσαλονικείς.

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League είχε επιβάλλει ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ και τη Ξάνθη για το θέμα της πολυιδιοκτησίας. Οι δύο ομάδες προσέφυγαν στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, αλλά η προσπάθεια τους να ρίξουν την ποινή έπεσε στο κενό.

Με ψήφους 2-1 η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ και έτσι διατήρησε την ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Η επιτροπή έκρινε ότι πρέπει να διατηρηθεί η ποινή, την οποία θα εκτίσουν οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα που έχει διακοπεί λόγω του κορονοϊού. Όπως έχει ισχύσει και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και σε αυτή η απόφαση της ΕΕΑ ήταν δεσμευτική.

Αυτό σημαίνει πως αν δεν είχε γίνει η τροπολογία από την κυβέρνηση τότε οι δύο ομάδες θα είχαν υποβιβαστεί. Να σημειώσουμε πως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη μπορούν να προσφύγουν στο CAS. Αν το κάνουν αυτό ο Ολυμπιακός θα μπορεί να παρασταθεί ως διάδικος.

Επίσης από τη Ξάνθη υπάρχει και αφαίρεση πέντε βαθμών για τη μετοχική της σύνθεση άρα στο σύνολο της αφαιρούνται δώδεκα βαθμοί.