Οι Άγγλοι κάνουν «μαθήματα» προφοράς στο όνομα Τσιμίκας: «sim-EEK-us»

Ο Κώστας Τσιμίκας ανάγκασε τους Άγγλους δημοσιογράφους να αναφερθούν στον τρόπο με τον οποίο προφέρεται σωστά το όνομά του, με αφορμή τα δημοσιεύματα στη Μεγάλη Βρετανία για τον ποδοσφαιριστή. 

Οι Άγγλοι κάνουν «μαθήματα» προφοράς στο όνομα Τσιμίκας: «sim-EEK-us»

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει καταφέρει να τραβήξει το βλέμμα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων με τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό και ο νεαρός μπακ των «ερυθρόλευκων» ανάγκασε επίσης τους Άγγλους δημοσιογράφους να αναφέρουν σε άρθρα τους τον τρόπο με τον οποίο προφέρεται σωστά το όνομά του.

Συγκεκριμένα, ο Άγγλος δημοσιογράφος Ρομπ Κόπλαντ, σε κείμενό του για τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κανείς για τον Τσιμίκα, τον οποίο φέρονται να θέλουν ακόμα και ομάδες όπως οι Λίβερπουλ και Τότεναμ, στέκεται στο πώς προφέρεται το όνομα του αριστερού οπισθοφύλακα των Πειραιωτών.

Ειδικότερα ο Άγγλος δημοσιογράφος αναφέρει: «Παιχνίδι με το όνομα. ''K-O-S-T-A-S T-S-I-M-I-K-A-S''. Προφέρεται ''sim-EEK-us'' με έμφαση στη 2η συλλαβή. Ο Μάρτιν Τάιλερ (Άγγλος σχολιαστής της τηλεόρασης) θα συνεχίσει να το λέει λάθος ακόμα και μετά από δέκα χρόνια πορείας στην Πρέμιερ».