Κατράνης: «Γιατί πήγα με το κασκόλ της ΑΕΚ στο μνημόσυνο της Θύρας 7»

Ο Κωνσταντίνος Κατράνης έγινε viral, γιατί έκανε το αυτονόητο. Φόρεσε το κασκόλ της ΑΕΚ και πήγε στο Καραϊσκάκη για να τιμήσει τη μνήμη των 21 παιδιών, που χάθηκαν στις 8 Φεβρουαρίου του 1981. Διαβάστε τι λέει ο ίδιος στο fosonline.gr για τις δυνατές στιγμές που ένιωσε συνοδεύοντας τα παιδιά του στο μνημόσυνο της Θύρας 7.

Κατράνης: «Γιατί πήγα με το κασκόλ της ΑΕΚ στο μνημόσυνο της Θύρας 7»

Η παρουσία του Κωνσταντίνου Κατράνη, με το κασκόλ της ΑΕΚ, στο μνημόσυνο της Θύρας 7, ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές για όλους όσοι παραβρέθηκαν το Σάββατο (8/2) στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Τραγωδία Θύρας 7: Με κασκόλ της ΑΕΚ στο μνημόσυνο (pics)

Ο φίλαθλος της ΑΕΚ, συνόδευσε τα παιδιά του, τον Νικόλα (ετών 9,5) και τον Γιάννη (ετών 5,5), που αγωνίζονται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού στον Ταύρο και η εικόνα των τριών να καταθέτουν ένα λουλούδι στη μνήμη των 21 παιδιών, έγινε viral.

O ίδιος μιλάει στο fosonline.gr για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του, που χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους και μη!

Η ερυθρόλευκη οικογένεια δεν ξεχνάει τα 21 θύματα της Θύρας 7 (pics)

"Είμαι φίλαθλος της ΑΕΚ και τα παιδιά μου παίζουν στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού στον Ταύρο. Αυτό που έκανα σήμερα, ήταν κάτι που ήθελα να κάνω χρόνια! Πριν καν αποκτήσω τα δύο μου παιδιά, τον Νικόλα και τον Γιάννη. Το ένιωθα και το έκανα!

Χθες, κάλεσε τους γονείς ο σχολάρχης της Ακαδημίας, ο κ. Κεραμμυδάς και μας είπε ότι τα παιδιά μας θα παραβρεθούν στο μνημόσυνο της Θύρας 7. Το είδα ως ευκαιρία να κάνω αυτό που ήθελα χρόνια. Το πρωί, ξυπνώντας, αισθάνθηκα ότι ήταν η ευκαιρία. Να το ζήσω με τα παιδιά μου".

8-2-1981: Παναγιά μου τα παιδιά...

Ποια ήταν η αντίδραση των παιδιών όταν τους ανακοίνωσε την απόφασή του; "Στην αρχή το πήραν με φόβο. Μου έλεγαν: πού θα πας ρε μπαμπά με το κασκόλ της ΑΕΚ; Τους εξήγησα όμως πόσο ιδιαίτερη στιγμή ήταν ήταν και το κατάλαβαν όταν πήγαμε εκεί και μου έσφιξαν το χέρι περισσότεροι από 50 άνθρωποι τους οποίους δεν γνώριζα. Ήταν από τις πιο έντονες και δυνατές εικόνες. Αισθάνθηκα ότι ο κόσμος το αγκάλιασε όλο αυτό. Σκεφτόμουν ότι αυτό που ζω, ούτε που το φανταζόμουν.

Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο, ότι τα δάκρυα και οι άνθρωποι δεν έχουν χρώματα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, πέρα από 90 λεπτά πλάκας και καζούρας".

Ο -άξιος συγχαρητηρίων- Κωνσταντίνος Κατράνης, με τα παιδιά του, Νικόλα (αριστερά) και Γιάννη (δεξιά)