Τραγωδία Θύρας 7: Με κασκόλ της ΑΕΚ στο μνημόσυνο (pics)

Οπαδός της ΑΕΚ βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι έχοντας κασκόλ της ομάδας του τίμησε τα 21 θύματα της Θύρας 7 που έφυγαν από τη ζωή το 1981 στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» με τον Ολυμπιακό.

Τραγωδία Θύρας 7: Με κασκόλ της ΑΕΚ στο μνημόσυνο (pics)

Στις 8 Φεβρουαρίου 1981 ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με σκορ 6-0 των «κιτρινόμαυρων» και ο κόσμος παραληρούσε στις κερκίδες.

Η ερυθρόλευκη οικογένεια δεν ξεχνάει τα 21 θύματα της Θύρας 7 (pics)

Το κλίμα ήταν εορταστικό με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αποθεώνουν τους ποδοσφαιριστές τους για τη σπουδαία εμφάνιση και τη μεγάλη νίκη. Όλοι όσοι βρίσκονταν στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήθελαν να αγκαλιάσουν τα ινδάλματα τους.

8-2-1981: Παναγιά μου τα παιδιά...

Όλοι ήθελαν να αγγίξουν τους ποδοσφαιριστές που είχαν φτάσει σε μία μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ. Έφυγαν, προκειμένου να βρεθούν στη θύρα 1 και να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές. Κάπου εκεί ο χρόνος σταμάτησε και 21 παιδιά έχασαν της ζωή τους στα σκαλοπάτια της Θύρας 7, πίσω από την κλειστή πόρτα.

Από τότε μέχρι και σήμερα άπαντες τιμούν τη μνήμη των 21 θυμάτων. Ανάμεσα τους μάλιστα βρίσκεται και ένα φίλος της ΑΕΚ που έχασε τη ζωή του εκείνο το απόγευμα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το μεσημέρι του Σαββάτου, στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7 την παράσταση έκλεψε ένας φίλος της ΑΕΚ. Με το κιτρινόμαυρο κασκόλ περασμένο στο λαιμό του και κρατώντας από το χέρι δύο πιτσιρίκια που φορούσαν μπουφάν του Ολυμπιακού άφησε ένα λουλούδι στη μνήμη εκείνων των παιδιών. Μάλιστα τα δύο του παιδάκια αγωνίζονται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Είναι το στιγμιότυπο του φετινού μνημόσυνου, αφού επέλεξε να τιμήσει τα θύματα του 1981 με ένα κιτρινόμαυρο κασκόλ στο λαιμό του.