O τίμιος Χασάν και ο... δήμιος Μπεργκ

Το αντίο-έκκληση παραμονής του Αιγύπτιου και ο ερχομός του Σουηδού, που υπόσχεται μεγαλύτερη... κυνικότητα στο σκοράρισμα.

 

O τίμιος Χασάν και ο... δήμιος Μπεργκ

Ήταν πολύ συγκινητικό το βίντεο αποχαιρετισμού στον Ολυμπιακό που πόσταρε ο Αχμέντ Χασάν, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα είναι πάντοτε υποστηρικτής της ελληνικής ομάδας με την οποία «δέθηκε» απολύτως στο φετινό πέρασμά του. Έμοιαζε κάπως με έκκληση ή καλύτερα με αίτημα του Αιγύπτιου να βρεθεί ένας τρόπος στη διάρκεια του καλοκαιριού για να παραμείνει «ερυθρόλευκος». Στις μεταγραφές όλα μπορεί να συμβούν, ακόμη και ένας χαιρετισμός αποχώρησης να μετατραπεί σε χαιρετισμό επιστροφής! Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο, εάν η Μπράγκα δεν βρει τρόπο να δανείσει ξανά αλλού τον παίκτη, εφόσον δεν αποφασίσει τελικά να τον κρατήσει και να τον αξιοποιήσει στο δικό της ρόστερ.

Συνεπής ο Αιγύπτιος

Ο Χασάν ήταν συνεπής με το γκολ για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μισό της σεζόν, όταν πέτυχε τα 12 από 15 συνολικά τέρματα που σημείωσε με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας. Στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ήταν περίπου βέβαιο ότι θα επέστρεφε τον χειμώνα στην Μπράγκα, αλλά ο Μαρτίνς ζήτησε την παραμονή του και δικαιώθηκε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον ποδοσφαιριστή, θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει κάθε ομάδα στην επιθετική ανάπτυξη, με την ικανότητα που έχει στον «αέρα«, αλλά και με την καλή τεχνική του χαμηλά.

Αναστασίου στο ΦΩΣ για Μπεργκ: «Να του δείξει ο Ολυμπιακός ότι είναι σημαντικός»

Μπορεί να μην είναι πάντα εύστοχος στα τελειώματά του, αλλά έχει ποικιλία και εκεί, καθώς έβαλε γκολ τόσο με κεφαλιές, όσο και με ωραία πλασέ. Για όλα αυτά, όπως και για την προσαρμογή του απολύτως στο αγωνιστικό πλάνο που εφαρμόζει ο Μαρτίνς, υπήρξε έντονη επιθυμία από προπονητή και παίκτη για να συνεχίσουν μαζί. Τα λεφτά αγοράς δυστυχώς είναι πολλά για τον Ολυμπιακό, ενώ δεν υπήρξε κοινός τόπος με την Μπράγκα για συζητήσεις κάποιας άλλης μορφής συνεργασίας.

Σκυτάλη στον Μπεργκ

Στον Ολυμπιακό είχαν αποφασίσει ούτως ή άλλως να πάνε στη λύση του Μάρκους Μπεργκ, περιμένοντας από τον Σουηδό στράικερ μεγαλύτερη αξιοπιστία στο θέμα του γκολ. Καλύτερη αξιοποίηση, δηλαδή, των πολλών ευκαιριών που έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί ο Ολυμπιακός στη διάρκεια των αγώνων του, σε σχέση με ό,τι έγινε στην προηγούμενη σεζόν από Χασάν και Γκερέρο. Παρότι τα γκολ που έβαλαν οι δύο βασικοί - ανά διαστήματα - στράικερ του Ολυμπιακού δεν θεωρούνται και λίγα.

Εφόσον με το καλό ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μπεργκ - που είναι άλλος τύπος σέντερ φορ από τον Χασάν, αλλά επίσης με μεγάλη συνδρομή γενικότερα στο παιχνίδι της ομάδας - θα πρέπει πρωτίστως να υπάρξει η «χημεία» με τον προπονητή. Αυτή που ξεκάθαρα είχε ο Αιγύπτιος. Επειδή ο Μπεργκ είναι πάρα πολύ έμπειρος και με πολλές παραστάσεις και συνεργασίες, αλλά και επειδή ο Μαρτίνς έχει αποδείξει ότι ξέρει να «κερδίζει» τους καλούς παίκτες του και να τους εντάσσει άμεσα στον σχεδιασμό του, υπάρχει αισιοδοξία ότι έρχονται πολύ καλά επιθετικά πράγματα για τον Ολυμπιακό.

Υπομονή...