Αποκάλυψη Λεωνίδα Θεοδωρακάκη: «Ποιος πήγε τον Συνετόπουλο στον Ολυμπιακό» (vid)

Ο Θέμης Σινάνογλου γράφει στο «ΦΩΣ» για τον Τάκη Συνετόπουλο. Μιλάει γι' αυτόν ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης! Διαβάστε τι λέει για την Χούντα, τον Συνετόπουλο και τον Κούδα!

Αποκάλυψη Λεωνίδα Θεοδωρακάκη: «Ποιος πήγε τον Συνετόπουλο στον Ολυμπιακό» (vid)

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Σε αυτά τα αφιερώματα που κάνουμε στους παλιούς μεγάλους παίκτες του Ολυμπιακού, προσπαθούμε να φωτίζουμε δίκαια την ιστορία. Και όταν θες να γράφεις ιστορία δίκαια, δεν γίνεται να γράφεις μόνο τα καλά, πρέπει να φωτίζεις και σκοτεινές πτυχές. Σήμερα θα διαβάσετε ορισμένα άγνωστα στοιχεία για τον Τάκη Συνετόπουλο, το Βολιώτικο λιοντάρι με τις ιδιορρυθμίες, ο παικταράς που έπαιξε σχεδόν μία δεκαετία στον Ολυμπιακό.

Εμένα δεν με νοιάζει τι λένε για τον Αλέφαντο, σε θέματα ποδοσφαίρου τον συμβουλεύομαι γιατί έχει δει όλους τους μεγάλους παίκτες του παρελθόντος και ξέρει καλά το ποδόσφαιρο. Και είναι αυστηρός. Υπάρχουν παίκτες που μου έχει πει «μην ασχολείσαι, είναι δημιουργήματα των δημοσιογράφων». Όμως τον Συνετόπουλο τον γούσταρε πολύ, τον θεωρεί παικτάρα διότι πέρα από τη μπάλα που ήξερε, και τη δύναμη που είχε, ήταν και γρήγορος.

Ο Συνετόπουλος θεωρείται από πολλούς ότι είναι μετά τον Πολυχρονίου ο κορυφαίος Έλληνας κόφτης στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Δεν έδινε εύκολα συνεντεύξεις γιατί ήταν κλειστός, είχε και ένα πρόβλημα με τραύλισμα, δεν αισθανόταν άνετα να κάνει δηλώσεις.

O Λεωνίδας Θεοδωρακάκης έχει... απασφαλίσει. Μας βοηθάει στα ιστορικά αφιερώματα που κάνουμε. Διότι όσα ξέρει εκείνος για την εποχή αυτή, δεν τα ξέρει άλλος. Εκείνος χειριζόταν τα θέματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Η συνέντευξη που έδωσε στο προηγούμενο αφιέρωμα, για τον Δεληκάρη, έκανε πάταγο. Είπε τρομερά πράγματα για το πώς πήγε ο Δεληκάρης στον Παναθηναϊκό. Τον ρώτησα τώρα και για τον Συνετόπουλο. Διαβάστε τι λέει για την Χούντα και για τον... Κούδα!

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο ένθετο που κυκλοφόρησε με το «ΦΩΣ» στις 26/3/2019

Αυτά που είπατε για τον Δεληκάρη, ήταν συναρπαστικά.

Το διάβασα το θέμα, καλό ήταν. Το έχω κρατήσει.

Τον Συνετόπουλο εσείς τον φέρατε στον Ολυμπιακό;

Εγώ ήμουν για τις μεταγραφές εκείνα τα χρόνια, αλλά τον Συνετόπουλο δεν τον έφερα εγώ. Άλλος τον έφερε.

Ποιος τον έφερε;

Ο Ασλανίδης της Χούντας!

Αααα...

Αλήθειες μου έχεις ζητήσει να λέω. Και τον Αντωνιάδη πιο πριν, ο Ασλανίδης τον είχε πάει στον Παναθηναϊκό! Και τον Τόσκα στην ΑΕΚ. Και τον Καμπά στον ΠΑΟ. Προσπαθούσε να τα μοιράζει. Υπήρχε τσακωμός για κάποιους παίκτες που τους ήθελαν οι μεγάλες ομάδες, υπήρχε απαγόρευση μεταγραφών τότε, και έβρισκε παραθυράκια ο Ασλανίδης για να κατευνάζει τις διαμαρτυρίες. Γιατί, για τον Κούδα ποιος έδωσε εντολή να πάει τελικά στον ΠΑΟΚ- ενώ ο Κούδας ήθελε να είναι στον Ολυμπιακό;

Να... μαντέψω; Ο Ασλανίδης!

Μπράβο. Δεν είχα χειριστεί όμως εγώ το θέμα του Κούδα. Ο Ντάνος είχε ανακατευτεί και τα είχε χαλάσει μάλιστα τότε με τον Θόδωρο Νικολαΐδη για αυτό το θέμα. Είχαν τσακωθεί. Ο Κούδας ήθελε τον Ολυμπιακό και έπαιξε και φιλικά παιχνίδια μαζί μας. Εμείς δεν θέλαμε να φύγει ο Κούδας και να γυρίσει στον ΠΑΟΚ. Η Χούντα όμως τον έστειλε πίσω! Ήταν λιμενοφύλακας και τον μετέθεσε η Χούντα στη Θεσσαλονίκη! Και έτσι αναγκάστηκε να γυρίσει στον ΠΑΟΚ.

Ο Ασλανίδης ήταν Παναθηναϊκός;

Και αυτός και η γυναίκα του ήταν Παναθηναϊκοί.

Ελάτε να κλείσουμε για τον Συνετόπουλο.

Ο Συνετόπουλος υπήρξε σπουδαίος παίκτης και έπαιξε για 9 χρόνια στον Ολυμπιακό. Και στα χαφ βοηθούσε πολύ, και στην άμυνα. Δεν έφυγε όμως καλά από τον Ολυμπιακό, έφυγε μαλωμένος.

O Συνετόπουλος ήταν πρωταγωνιστής μαζί με τον Βασίλη Κωνσταντίνου σε επεισοδιακό ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στις 11 Μαρτίου 1973