Κύπελλο Ελλάδας: Με Μακέντα ο Παναθηναϊκός 1-0 στο Αγρίνιο

Με γκολ στο 84΄ του Φεντερίκο Μακέντα που ήρθε από τον πάγκο, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κύπελλο Ελλάδας: Με Μακέντα ο Παναθηναϊκός 1-0 στο Αγρίνιο

Ο Παναθηναϊκός έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ενώ συνεχίζει τη φρενήρη κούρσα του τη φετινή σεζόν φτάνοντας τις έξι νίκες σε έξι αναμετρήσεις. Τελευταία φορά που οι «πράσινοι» είχαν φύγει νικητές από το Αγρίνιο ήταν τον Αύγουστο του 2015, όταν είχαν κερδίσει τα «καναρίνια» με 2-1.

Οι δυο ομάδες είχαν πολλές αλλαγές στις ενδεκάδες τους, αλλά παρόλα αυτά έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με πολλές καλές φάσεις. Ο Παναθηναϊκός που παρατάχθηκε με αμιγή ελληνική 11αδα, έχασε πέναλτι με τον Στάικο στο 19΄(σημάδεψε το δοκάρι).

Ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν εκείνος που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Γιώργου Δώνη παραβιάζοντας την εστία του Παναιτωλικού στο 84’ με κοντινή προβολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Αποστολάκης έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό, όπου ξεκίνησε την καριέρα του ο πατέρας του, Στράτος.

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Παναιτωλικός (Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μανά, Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο, Ρότσα (79' Τσιγγάρας), Μαλής, Λιάβας (65' Μπελεβώνης), Άργκους, Καμαρά, Ουίλιαν (72' Μοράρ).

Παναθηναϊκός (Δώνης): Κότσαρης, Οικονόμου, Πούγγουρας, Παντελάκης, Θεοχάρης, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Χατζηθεοδωρίδης (65' Δώνης), Καμπετσής (68' Μακέντα), Βέργος (74' Εμμανουηλίδης).