Οι Έφηβοι έδειξαν το δρόμο

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ απέδειξαν στον τελικό της Super League K17 πως υπάρχει ταλέντο στα πρωταθλήματα των υποδομών. 

Οι Έφηβοι έδειξαν το δρόμο

Ο φετινός τελικός της Super League K17 θα μείνει στην Ιστορία ως ένας από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ξεδίπλωσαν το πλούσιο ταλέντο τους στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου χαρίζοντας γκολ και θέαμα.

Οι αλλεπάλληλες μάχες και η κατάθεση ψυχής έκαναν τη διαφορά στο Βόλο με τις δύο ομάδες να αποδεικνύουν περίτρανα πως άξιζαν να συναντηθούν στον τελικό. Το αποτέλεσμα βρήκε θριαμβευτές τους «ερυθρόλευκους», όμως στο τέλος της βραδιάς νικητής βγήκε το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Σε μία χώρα που ψάχνουμε με το «κιάλι» την παρουσία εγχώριων ταλέντων στα μεγάλα σαλόνια της Super League οι Έφηβοι των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ έδειξαν τον δρόμο στους συλλόγους της πρώτης κατηγορίας. Η καθιέρωση νέων Ελλήνων παικτών στα ανδρικά τμήματα θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την αναγέννηση του ποδοσφαίρου μας.

Καλές και οι μεταγραφές από το εξωτερικό, όμως αναρωτιόμαστε πόσες από αυτές βγάζουν τα λεφτά τους μέσα στην πάροδο των χρόνων; Αντί οι ομάδες να πειραματίζονται με την απόκτηση νεαρών παικτών από τη διεθνή αγορά, θα ήταν προτιμότερο να στηριχθεί το εγχώριο υλικό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί και πιο εύκολα στις πρώτες ομάδες.

Εκτός του θεάματος που μας χάρισαν οι δύο ομάδες στον τελικό, οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημά μας και στους δύο προπονητές. Από τη μία στον Δημήτρη Μαυρογενίδη του Ολυμπιακού και από την άλλη στον Πέτρο Τσιαπακίδη του ΠΑΟΚ.

Η δουλειά τους αποτυπώθηκε στον τελικό, ωστόσο αυτό που έκλεψε την παράσταση είναι το ψυχικό σθένος όλων των παικτών. Οι Πειραιώτες έμειναν πίσω με 2-0, όμως κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς και να προηγηθούν με 3-2. Από την πλευρά τους οι «ασπρόμαυροι» παρά την ψυχρολουσία που δέχτηκαν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν στην παράταση έστω και προσωρινά.

Στο τέλος του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν με τη ψυχή τους το τρόπαιο, όμως δεν παρέλειψαν να απονείμουν τα εύσημα και στους Θεσσαλονικείς για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Από την πλευρά τους οι Έφηβοι του ΠΑΟΚ ήταν απογοητευμένοι από την έκβαση της αναμέτρησης, ωστόσο έδωσαν με τη σειρά τους συγχαρητήρια στους Πειραιώτες.

Αυτές οι σκηνές αλληλοσεβασμού κάνουν τη διαφορά στις κατηγορίες των υποδομών και μας δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στο ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο.