Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 5-4: Πρωταθλητές Εφήβων οι «ερυθρόλευκοι» με επική ανατροπή

Στον τελικό του πρωταθλήματος Εφήβων (Κ17) ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ στην παράταση με 5-4.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 5-4: Πρωταθλητές Εφήβων οι «ερυθρόλευκοι» με επική ανατροπή

Ο καλύτερος τελικός του πρωταθλήματος Εφήβων διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο αποδεικνύοντας πόσο πολύ καλή δουλειά γίνεται στις ακαδημίες και των δύο συλλόγων.

Στο αγωνιστικό σκέλος οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν με 2-0, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην παράταση με σκορ 5-4.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες ήταν αρκετά δραστήριες και θέλησαν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά οι «ασπρόμαυροι» είχαν την κατοχή της μπάλας την ίδια στιγμή που οι Πειραιώτες κοιτούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έμελε ο ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ. Ο Κεσίδης με προβολή εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο μέρος. Στο 51ο λεπτό ο Κεσίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καλαϊτζίδης με κεφαλιά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ. Μετά το δεύτερο γκολ οι παίκτες του Τσιαπακίδη αρκέστηκαν σε παθητικό παιχνίδι με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δέκα λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να μειώσουν στο σκορ.

Ο Πνευμονίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Κωστούλας με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 2-1. Η πίεση από πλευράς Πειραιωτών κορυφώθηκε και στο 81ο λεπτό απέφερε καρπούς. Ο Λίγδας με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 2-2 στέλνοντας τον τελικό σε παράταση.

Στην πρώτη φάση του έξτρα μισάωρου ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί για πρώτη φορά. Ο Λίγδας με προβολή στην κίνηση ζευγάρωσε τα τέρματά του και έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες με 3-2. Ο ΠΑΟΚ παρά τα τρία γκολ που δέχτηκε δεν τα παράτησε και στο 102’ ισοφάρισε έπειτα από κεφαλιά του Τσομπάνη.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο και στο δεύτερο μέρος της παράτασης. Στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανέναρξης ο Ολυμπιακός βγήκε από τα αριστερά στην επίθεση. Ο Λίγδας έκανε τη σέντρα και ο Κωστούλας με σουτ στην κίνηση πέτυχε το δεύτερο του γκολ και το τέταρτο συνολικά για τους «ερυθρόλευκους». Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και πέμπτο γκολ από πλευράς Ολυμπιακού. Ο Λίγδας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Λιατσικούρας με διαγώνιο σουτ σκόραρε για το 5-3. Στο 119’ ο Τσομπάνης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό ήταν το έβδομο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού στην κατηγορία Εφήβων και παραμένει πολυνίκης του θεσμού. Με τέσσερις κατακτήσεις ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, ενώ μία φορά έχουν πανηγυρίσει τον τίτλο οι Άρης, Παναθηναϊκός και Ξάνθη.

Ολυμπιακός: 7 κατακτήσεις (2010, 2011, 2015, 2017, 2018, 2019, 2023)

ΠΑΟΚ: 4 κατακτήσεις (2013, 2016, 2020, 2022)

Παναθηναϊκός: 1 κατάκτηση (2009)

Άρης: 1 κατάκτηση (2012)

Ξάνθη: 1 κατάκτηση (2014)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Κουράκλης, Σουλανιάκου, Αλαφάκης, Δάμα, Παναγάκος (46΄ Πλειώνης), Μουζακίτης (11΄ λ.τρ. Φίλης), Τουφάκης (74΄ Λίγδας), Λιατσικούρας (111΄ Πλις), Κωστούλας, Δαρβίρας (52΄ Σούφκα), Πνευμονίδης (111΄ Καρκατσάλης).

ΠΑΟΚ (Πέτρος Τσιαπακίδης): Κατσαρός, Κούπενος (80΄ Αβράμπος), Πολυκράτης, Πανικίδης (117΄ Τσίτσιλας), Κοσίδης, Σνάουτσνερ, Κεσίδης (72΄ Τσομπάνης), Καλαϊτσίδης, Χατσίδης (117΄ Βρύζας), Παπαγεωργίου (91΄ Σαπάνης), Ντούνγκα (88΄ Μύθου).