Ολυμπιακός Κ19: Το dna του πρωταθλητή και η επόμενη μέρα

Η Κ19 του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια τη φετινή σεζόν, ωστόσο το σημαντικότερο είναι να αξιοποιηθούν κατάλληλα τα νέα ταλέντα της.

Ολυμπιακός Κ19: Το dna του πρωταθλητή και η επόμενη μέρα

Προ ολίγων ημερών είχαμε γράψει στο «ΦΩΣ» για την εντυπωσιακή πορεία της Κ19 του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, η οποία την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε το πρωτάθλημα και έτσι επέστρεψε στην κορυφή μετά τη σεζόν 2016-2017. Η φετινή προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» αξίζει πολλών συγχαρητηρίων, αφού μπόρεσαν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ είχε ξεφύγει με οκτώ πόντους και αρκετοί πίστεψαν πως η υπόθεση τίτλος είχε τελειώσει. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος και οι παίκτες του δεν το έβαλαν κάτω, δούλεψαν αρκετά σκληρά και ανέτρεψαν τα δεδομένα με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν πλέον τη μοναξιά της κορυφής.

Τα πρωταθλήματα υποδομών είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους συλλόγους να διδάξουν στα νέα παιδιά ποδοσφαιρική παιδεία και να τα βοηθήσουν στο κομμάτι της ατομικής και ομαδικής βελτίωσης με απώτερο στόχο να απορροφηθούν κάποια στιγμή από το ανδρικό τμήμα.

Ο τρόπος με τον οποίο πήραν φέτος το πρωτάθλημα οι Νέοι του Ολυμπιακού, δείχνει τη νοοτροπία που είχαν από το ξεκίνημα της σεζόν και τις βάσεις που «έχτισαν» από την προετοιμασία του καλοκαιριού στο Καρπενήσι.

Φέτος ο τίτλος ήρθε στα χέρια των «ερυθρόλευκων», αλλά το σημαντικότερο είναι αυτά τα παιδιά (και κάθε παιδί που παίζει στα πρωταθλήματα υποδομής) να αναδειχθούν στο μέλλον μέσω της ανδρικής ομάδας και γιατί όχι να καθιερωθούν. Φυσικά υπάρχει και η προοπτική του Ολυμπιακού Β', ο οποίος συμμετάσχει στη Super League 2 απέναντι σε ομάδες που κυνηγούν την άνοδο για την πρώτη κατηγορία.

Έτσι οι ομάδες της Super League θα μπορέσουν να επενδύσουν στα νέα ταλέντα της χώρας μας, η οποία τα έχει ανάγκη και τα χρειάζεται, τόσο σε επίπεδο πρωταθλήματος, όσο και σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων.