Νόρμαν Γουάιτσαϊντ: Ο θρύλος της Γιουνάιτεντ βγάζει μετάλλια σε δημοπρασία

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νόρμαν Γουάιτσαϊντ, βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και προκειμένου να βγει στη σύνταξη είναι αναγκασμένος να βγάλει μετάλλια σε δημοπρασία.

Νόρμαν Γουάιτσαϊντ: Ο θρύλος της Γιουνάιτεντ βγάζει μετάλλια σε δημοπρασία

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο Νόρμαν Γουάιτσαϊντ αποφάσισε να βγάλει προς δημοπρασία πολλά αναμνηστικά αντικείμενα απ' την περίοδο που ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, όπως παραδείγματος χάρη το το μετάλλιο του νικητή από τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1985, καθώς βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάζεται να συγκεντρώσει, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, το ποσό των 140.000 λιρών (περίπου 155.000 ευρώ), ώστε να μπορέσει να βγει στη σύνταξη. Ήδη το μετάλλιο του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας, αποτιμάται στις 15.000 λίρες, ενώ στην κατοχή του υπάρχουν και άλλα αντικείμενα αξίας, όπως φανέλες, παπούτσια κ.α., τα οποία αναμένεται να δημοπρατηθούν.

Ο Γουάιτσαϊντ θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες της Γιουνάιτεντ τη δεκαετία του '80. Με την ομάδα του Μάντσεστερ πραγματοποίησε 206 συμμετοχές από το 1982 μέχρι και το 1989, σημειώνοντας παράλληλα 47 γκολ. Το 1982 κατέρριψε το ρεκόρ του Πελέ και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο στον αγώνα της Βόρειας Ιρλανδίας με την Ισπανία, σε ηλικία 17 ετών και 41 ημερών

Ωστόσο, η ποδοσφαιρική του καριέρα ολοκληρώθηκε πρόωρα και άδοξα, καθώς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μόλις στα 26 του χρόνια λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού.