Κλοπ: «Γι' αυτό διάλεξα Λίβερπουλ και όχι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους προτίμησε τους "reds".

Κλοπ: «Γι' αυτό διάλεξα Λίβερπουλ και όχι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Μετά την αποχώρησή του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ ο Γιούργκεν Κλοπ έγινε περιζήτητος. Δέχθηκε προτάσεις από πολλούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, τελικά επέλεξε την Λίβερπουλ, επειδή όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη "Μirror", στην ομάδα του Μέρσισαϊντ βρήκε τα χαρακτηριστικά που τοn κάνουν να αγαπά το ποδόσφαιρο.

«Αγαπώ την ιστορία. Πραγματικά είμαι ένας ρομαντικός του ποδοσφαίρου. Ήξερα ότι ίσως μπορώ να βοηθήσω. Ίσως πραγματικά να με χρειάζονταν εκείνη την περίοδο. Γνωρίζω σε τι είμαι καλός», δήλωσε αρχικά ο Κλοπ σε συνέντευξη που του πήρε ο άλλοτε επιθετικός των "reds" Ρόμπι Φάουλερ και συνέχισε:


«Όταν μου είπαν για τα προβλήματα που είχαν σκέφτηκα: "Εντάξει, ναι, ίσως είμαι ο κατάλληλος τεχνικός γι αυτόν το σύλλογο".

Η Λίβερπουλ είναι ένα όνομα παγκόσμιας κλάσης, μεγάλο, μεγάλο, μεγάλο, αλλά στο Μέλγουντ, το ξέρεις Ρόμπι (σ.σ Φάουλερ), παραμένουν ακόμη οικογένεια, τίποτα άλλο, μπορείς να πας και αν το νιώσεις αυτό.

Πρέπει να βελτιωθώ και να εξελιχθώ, σίγουρα, αλλά δεν θέλω να πάω στο γραφείο το πρωί και να φορέσω γραβάτα, δεν είμαι αυτός εγώ».

Ακόμα, ο Γερμανός τόνισε: «Είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος», για να επαναλάβει: «Είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος. Είχαν μιλήσει και μ' άλλους συλλόγους που δεν έμοιαζαν με ένα ποδοσφαιρικό σωματείο. Ακουγόταν κάτι σαν marketing, του ένοιαζε η εικόνα. Και σκέφτηκα "ουάου, αυτό δεν είναι το άθλημα που αγαπώ". Όλα είναι μέρος του ποδοσφαίρου αλλά δεν μπορεί να είναι το νούμερο ένα, δύο, τρία, τέσσερα προτεραιότητα. Πρώτα απ' όλα παρακαλώ προσπαθήστε να βελτιώσετε το παιχνίδι που παίζουμε. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο καλός. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να συμβούν αλλά για μένα δεν είναι τόσο σημαντικά».