Premier League: Η Τσέλσι 2-1 τη Mάντσεστερ Σίτι - Yes! Η Λίβερπουλ είναι πρωταθλήτρια (highlights)

Η Tσέλσι νίκησε 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι και «έστεψε» πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Η Τσέλσι 2-1 τη Mάντσεστερ Σίτι - Yes! Η Λίβερπουλ είναι πρωταθλήτρια (highlights)

Η Τσέλσι επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» χρίζοντας τη Λίβερπουλ και μαθηματικά πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

Το ματς είχε μια άγρια ομορφιά, με φάσεις μπροστά και στις δυο εστίες. Και οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να νικήσουν. Τελικά πάλι νίκησαν... δυο αλλά η μία ήταν 341 χιλιόμετρα μακριά!

Η Τσέλσι προηγήθηκε στο α΄ημίχρονο με τον Πούλισιτς, η Μάντστεστερ Σίτι κυριάρχησε στο β', είχε δοκάρι με τον Στέρλινγκ, ισοφάρισε με σπέσιαλ φάουλ του Ντε Μπρόινε κι εκεί που πήγαινε για το 1-2 κατέρρευσε.

Ο Γουίλιαν με πέναλτι έκανε το 2-1 σε μια φάση που αποβλήθηκε ο Φερναντίνιο επειδή σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι στη γραμμή τέρματος.

Η Άρσεναλ «έσπασε το ρόδι»

Η Άρσεναλ μετρούσε δύο ήττες σε ισάριθμους (εκτός έδρας) αγώνες της μετά την επανέναρξη της Premier League και αυτή η νίκη με 2-0 στο Σαουθάμπτον ήταν μεγάλο βάλσαμο στις πληγές της.

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ: Από απίστευτη γκάφα του τερματοφύλακα το 0-1 (vid)

Κατακτήθηκε χάρη στην γκάφα του τερματοφύλακα Μακάρθι στο 0-1 που πέτυχε ο Ινκέτια. Ο Μαρτίνεζ κράτησε με σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Λονγκ το σκορ και στο τέλος με γκολ του Γουίλοκ κι ενώ η Σαουθάμπτον είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Στέφεν η Άρσεναλ σφράγισε τη νίκη.

Στο άλλο ματς η Μπέρνλι επικράτησε της Γουότφορντ με 1-0 από γκολ του Ροντρίγκεζ.

Η Λίβερπουλ 4-0 την Κρίσταλ Πάλας

Η Λίβερπουλ αύξησε στους 23 βαθμούς τη διαφορά της από τη Μάντσεστερ Σίτι και αν οι «πολίτες» δεν φύγουν με το τρίποντο από το Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι την Πέμπτη (25/6), η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια από την 31η αγωνιστική.

Οι «ρεντς» συνέτριψαν 4-0 την Κρίσταλ Πάλας, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο 23' ο Αλεξάντερ-Άρνολντ άνοιξε το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ και στο 44' ο Σαλάχ με αριστερό πλασέ έκανε το 2-0. Στο 55' ο Φαμπίνιο πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του και στο 69' ο Μανέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Έχοντας τον Άντονι Μαρσιάλ σε μεγάλα... κέφια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε σε ευρεία και δικαιότατη νίκη απέναντι στην ντεφορμέ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο άσος των «κόκκινων διαβόλων» πέτυχε και τα τρία γκολ της συνάντησης, οδηγώντας την ομάδα του Μάντσεστερ στη νίκη με 3-0.

Την ίδια ώρα, η Γουλβς τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην Μπόρνμουθ, όμως βρήκε τη λύση στο β' ημίχρονο.

Την έδωσε ο Ραούλ Χιμένεθ, ο οποίος με γκολ στο 60' έγραψε το τελικό 1-0 για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League.

Την Τρίτη 23/6

Η Τότεναμ χρειάστηκε ένα αυτογκόλ από τον Σούτσεκ στο 64' για να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 82' ο Χάρι Κέιν διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ανέβηκε στην 7η θέση με 45 βαθμούς, έναν βαθμό πίσω από την 5η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Γουέστ Χαμ παρέμεινε στη 17η θέση με 27 βαθμούς, ισόβαθμη με την Μπόρνμουθ.

Η αυλαία της αγωνιστικής είχε ανοίξει νωρίτερα με το ματς της Λέστερ με την Μπράιτον. Το 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα που δεν... χάλασε καμιά τους, αφού οι μεν φιλοξενούμενοι «γλάροι» είναι στο +6 από τις θέσεις του υποβιβασμού, οι δε τρίτες «αλεπούδες» πλησίασαν ακόμη περισσότερο το «σεντόνι» του Champions League καθότι στο +9 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για να το πετύχουν όμως χρειάστηκε ο Κάσπερ Σμάιχελ να αποκρούσει πέναλτι του Μοπάι (14'), ενώ δεν δόθηκε η εσχάτη των ποινών υπέρ των γηπεδούχων σε χέρι του Ντανκ στο 90'+2' παρά την ύπαρξη του VAR. Δεύτερη σερί ισοπαλία για τη Λέστερ αυτή, ενώ για την Μπράϊτον ήταν ο 4ος πόντος μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Το προφίλ της 31ης αγωνιστικής:

ΤΡΙΤΗ 23/6

Λέστερ - Μπράιτον 0-0

Τότεναμ - Γουέστ Χαμ 2-0
(64' αυτ. Σούτσεκ, 82' Κέιν)

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/6

Γουλβς - Μπόρνμουθ 1-0
(60' Χιμένεθ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0
(7', 44', 74' Μαρσιάλ)

Νιουκάστλ - Άστον Βίλα 1-1
(68' Γκέιλ - 83' Ελ Μοχαμαντί)

Νόριτς - Έβερτον 0-1
(55' Κιν)

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 4-0
(23' Αλεξάντερ-Άρνολντ, 44' Σαλάχ, 55' Φαμπίνιο, 69' Μανέ)

Μπέρνλι - Γουότφορντ 1-0

(73' Ροντρίγκεζ)

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 0-2

(20΄Ινκέτια, 86΄Γουίλοκ)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

(36΄Πούλισιτς, 78΄πεν Γουίλαν - 55΄Ντε Μπρόινε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

* Οι πέντε πρώτοι πλην Μάντσεστερ Σίτι -έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο ετών- πηγαίνουν στους ομίλους του Champions League.

** Ο έκτος στους ομίλους του Europa League.

*** Ο έβδομος στον δεύτερο προκριματικό του Europa League.

**** Οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται.