Serie A: Έκανε το καθήκον της η Ίντερ, 2-1 τη Σαμπντόρια (αποτελέσματα - βαθμολογία)

Η Ίντερ επικράτησε της Σαμπντόρια με 2-1 για την 26η αγωνιστική της Serie A και επέστρεψε στο -6 από την κορυφή.

Serie A: Έκανε το καθήκον της η Ίντερ, 2-1 τη Σαμπντόρια (αποτελέσματα - βαθμολογία)

Έπειτα από τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας η Ίντερ έστρεψε την προσοχή της στη Serie A και στον αγώνα με τη Σαμπντόρια.

Με τους συνήθεις ύποπτους, Λουκάκου και Λαουτάρο Μαρτίνες οι «νερατζούρι» επικράτησαν των φιλοξενούμενων με 2-1.

Στο 10' ο Βέλγος φορ άνοιξε το δρόμο της νίκης στην ομάδα του, η οποία στο 33' έκανε δύο τα τέρματα της με τον Αργεντινό. Το μόνο που κατάφερε η Σαμπντόρια ήταν να μειώσει στο 53' ο Θόρσμπι.

Αταλάντα - Σασουόλο 4-1

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση με την Σασουόλο η Αταλάντα. Η ομάδα από το Μπέργκαμο επιβλήθηκε με το ευρύ 4-1 και συνέχισε τις... υψηλές πτήσεις στην βαθμολογία της Serie A.

Οι "μπεργκαμάσκι" έδειξαν ανεπηρέαστοι από την σχεδόν τρίμηνη αποχή από την αγωνιστική δράση και... διέλυσαν τον αντίπαλό τους.

Το σκορ άνοιξε στο 16ο λεπτό ο Τζιμσίτι με προβολή από κοντά. Ο Ντουβάν Ζαπάτα με κεφαλιά - ψαράκι από κοντά διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων στο 31ο λεπτό.

Το αυτογκόλ του Μπουραμπιά στην προσπάθειά του ν' απομακρύνει έφερε το 3-0 στο 37΄ και ενώ στο 20' είχε ακυρωθεί γκολ του Γκόμεζ για χέρι.

Το 4-0 διαμόρφωσε ο Ζαπάτα στο 66' με το δεύτερό προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση με την Σασουόλο να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 90+2' με τον Μπουραμπιά.

Το Σάββατο (20/6)

Τορίνο - Πάρμα 1-1

Όρθια έμεινε στο Τορίνο η Πάρμα στο πρώτο παιχνίδι της Serie A μετά τον κορονοϊό. Οι "τζιαλομπλού" κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Τορίνο ύστερα από το τελικό 1-1.

Ένας πολύτιμος βαθμός για την Πάρμα η οποία μείωσε τη διαφορά από την Νάπολι στους 3 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να χάνουν από το 15' από την κεφαλιά του Ενκουλού, ωστόσο ισοφάρισαν στο 31' με το δυνατό αριστερό σουτ του Κούτσκα.

Να σημειωθεί, ότι η Τορίνο, είχε χαμένο πέναλτι με τον Αντρέα Μπελότι στο 48' με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Βερόνα - Κάλιαρι 2-1

"Ζωντανή" στο κυνήγι του εισιτηρίου για το Europa League έμεινε η Βερόνα η οποία επικράτησε με 2-1 της Κάλιαρι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Ντι Καρμίνε ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρμα της ομάδας του, στο 14' και το 26' αντίστοιχα.

Το μόνο που κατάφερε η Κάλιαρι ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με τον Σιμεόνε στο 43', ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκαν οι Μπορίνι (35') και Τσιγκαρίνι (70').

Το προφίλ των εξ αναβολής αγώνων:

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/6

Τορίνο - Πάρμα 1-1
(15' Ενκουλού - 31' Κούτσκα)

Βερόνα - Κάλιαρι 2-1

(14', 26' Ντι Καρμίνε - 43' Σιμεόνε)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/6

Αταλάντα – Σασουόλο 4-1

(16' Τζιμσίτι, 31', 66' Ζαπάτα, 37' Μπουραμπιά αυτ. - 92' Μπουραμπιά)

Ίντερ – Σαμπντόρια 2-1

(10' Λουκάκου, 33' Λαουτάρο - 53' Θόρσμπι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ