Coppa Italia: O Π.Ο.Υ. καταδίκασε τους μαζικούς πανηγυρισμούς στη Νάπολη

Οι φίλαθλοι της Νάπολι πανηγύρισαν έξαλλα στους δρόμους της πόλης την κατάκτηση του Coppa Italia κόντρα στην Γιουβέντους και ο Π.Ο.Υ. έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου!

Coppa Italia: O Π.Ο.Υ. καταδίκασε τους μαζικούς πανηγυρισμούς στη Νάπολη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαμέσου του αναπληρωτή διευθυντή του, Ρανιέρι Γκουέρα, καταδίκασε τους μαζικούς πανηγυρισμούς της περασμένης νύχτας στη Νάπολη, με τους οποίους οι κάτοικοι γιόρτασαν την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας (Coppa Italia) από την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, τη Νάπολι.

«Πρόκειται για ασυνείδητους, και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια κρίσιμη στιγμή. Ευτυχώς έγινε στη Νάπολη, όπου η μετάδοση του ιού είναι πιο περιορισμένη, λόγω και των αυστηρών μέτρων που έχουν εφαρμόσει ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης», δήλωσε ο Ρανιέρι Γκουέρα σε τηλεοπτική εκπομπή της Rai.

Μετά τη νίκη της ομάδας της Νάπολης επί της Γιουβέντους στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας, χιλιάδες Ναπολιτάνοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, περιμένοντας την επιστροφή των μελών της ομάδας τους.

Οι περισσότεροι φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Βόμερο, χωρίς προστατευτικές μάσκες και χωρίς να τηρήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας. Ο δήμαρχος της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις αντιδράσεις, δήλωσε ότι χθες «κέρδισε η μετάδοση του αισθήματος ευτυχίας».

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, όμως, διερωτήθηκε «πού βρίσκονταν οι αρμόδιες τοπικές αρχές» και πρόσθεσε ότι «όταν ο ίδιος έβγαλε σέλφι με οπαδούς του, έσπευσαν όλοι να τον επιπλήξουν».