Κύπελλο Ιταλίας: Το σήκωσε η Νάπολι, 4-2 τη Γιουβέντους στα πέναλτι (vids)

Η Νάπολι κέρδισε 4-2 στα πέναλτι τη Γιουβέντους (0-0 κανονική διάρκεια) και κατέκτησε το 6ο Κύπελλο της ιστορίας της, με τον Τζενάρο Γκατούζο να πανηγυρίζει το πρώτο τρόπαιο στην προπονητική καριέρα του! Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο φινάλε.

 Κύπελλο Ιταλίας: Το σήκωσε η Νάπολι, 4-2 τη Γιουβέντους στα πέναλτι (vids)

Η Νάπολι κέρδισε 4-2 στα πέναλτι τη Γιουβέντους (0-0 κανονική διάρκεια) και κατέκτησε το 6ο Κύπελλο της ιστορίας της, με τον Τζενάρο Γκατούζο να πανηγυρίζει το πρώτο τρόπαιο στην προπονητική καριέρα του!

Στον πάγκο για τους Κυπελλούχους Ιταλίας, ο Κώστας Μανωλάς και ο Ορέστης Καρνέζης.

Η Γιουβέντους στον τελικό που διεξήχθη στη Ρώμη (Ολίμπικο) μπήκε δυνατά και στο 6' ύστερα από λάθος στην άμυνα της Νάπολι, ο Μέρετ έβγαλε το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο 20’ ένα ακόμη σουτ, αυτή τη φορά του Μπετανκούρ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Νάπολι.

Βέβαια την καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο την είχε η Νάπολι, με τον Ινσίνιε (24’) να εκτελεί με υπέροχο τρόπο φάουλ από καλή θέση, αλλά τη μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι του Μπουφόν.

Η ομάδα του Γκατούζο στο 41’ είχε διπλή χαμένη ευκαιρία για να σκοράρει με τους Ινσίνιε, Ντέμε ενώ ένα λεπτό μετά απείλησε εκ νέου ο Ινσίνιε αλλά ο Μπουφόν ήταν στη θέση που έπρεπε και κράτησε το 0-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άλλαξε κάτι δραματικά, τουλάχιστον στα πρώτα 20 λεπτά.

Στο 68' ο Πολιτάνο στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα απείλησε αλλά ο Μπουφόν είπε όχι ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Ντιμπάλα εκτέλεσε το φάουλ με τον Μέρετ να απομακρύνει.

Ο Μίλικ από πλεονεκτική θέση στο 71' σούταρε ψηλά άουτ, με τη Νάπολι να λειτουργεί καλύτερα μετά τις κινήσεις του Γκατούζο. Στο 82' ο Πολιτάνο είχε κεφαλιά στην αγκαλιά του Μπουφόν και δυο λεπτά αργότερα ο Ινσίνιε από τη μικρή περιοχή σούταρε άουτ.

Το 0-0 δεν άλλαξε αν και στο τελευταίο λεπτό του ματς, από κόρνερ του Πολιτάνο, ο Μακσίμοβιτς είδε τον Μπουφόν να του λέει όχι ενώ στη συνέχεια είχε δοκάρι (αριστερό) ο Έλμας που είχε μπει νωρίτερα στο ματς.

Έτσι πήγαμε απευθείας στα πέναλτι, αφού ήταν γνωστό πως εάν και εφόσον το 90λεπτο ολοκληρωθεί ισόπαλο, δεν θα είχαμε παράταση.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντιμπάλα απέκρουσε ο Μέρετ

Ινσίνιε 1-0

Ντανίλο άουτ

Πολιτάνο 2-0

Μπονούτσι 2-1

Μακσίμοβιτς 3-1

Ράμσεϊ 3-2

Μίλικ 4-2

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (81' Χισάι), Ντέμε, Φαμπιάν Ρουίθ (80' Άλαν), Ζιελίνσκι (87' Ελμάς), Καγιεχόν (66' Πολιτάνο), Ινσίνιε, Μέρτενς (66' Μίλικ).
Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Μπουφόν, Κουαδράδο (85' Ράμσεϊ), Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Πιάνιτς (74' Μπερναρντέσκι), Μπετανκούρ, Ματουιντί, Ντάγκλας Κόστα (65' Ντανίλο), Ντιμπάλα, Ρονάλντο.