Ο Τζιάνι Ινφαντίνο υπέρ των παικτών που αποτίουν φόρο τιμής στον Τζόρτζ Φλόιντ

Τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο για τις πρόσφατες κινήσεις ποδοσφαιριστών προς τιμήν του αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ. Ζήτησε χειροκρότημα και όχι τιμωρία των παικτών!

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο υπέρ των παικτών που αποτίουν φόρο τιμής στον Τζόρτζ Φλόιντ

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο τάχθηκε υπέρ των πρόσφατων κινήσεων ποδοσφαιριστών στη Γερμανία, προς τιμήν του αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ.

Ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ήταν ξεκάθαρος ζητώντας χειροκρότημα και ότι τιμωρία των παικτών.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε πως οι διάφορες ενέργειες ποδοσφαιριστών, ως φόρος τιμής για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, δεν πρέπει να τιμωρηθούν και κάλεσε τις αρχές των πρωταθλημάτων να δείξουν «κοινή λογική».

«Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ» έγραφε στο περιβραχιόνιο του Μακ Κένι της Σάλκε (vids)

«Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες παικτών σε αγώνες της Bundesliga πρέπει να επικροτηθούν και όχι να επιβληθούν κυρώσεις. Πρέπει όλοι να πούμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Πάντερμπορν - Ντόρτμουντ: Δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά οι Βετσφαλοί (vid)

Να θυμίσουμε πως η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (DFB), ανακοίνωσε πως η πειθαρχική επιτροπή της θα εξετάσει αυτές τις ενέργειες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι παίκτες έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς περί «πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών συνθημάτων».

Bundesliga: Πανηγυρισμός-διαμαρτυρία του Τουράμ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (vid)

Βέβαια ο πρόεδρός της ομοσπονδίας, Φριτζ Κέλερ, έδειξε σεβασμό και κατανόηση στις κινήσεις των Μάρκους Τουράμ (Γκλάντμπαχ), Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ), Ατσράφ Χακίμι (Ντόρτμουντ) και Γουέστον ΜακΚένι (Σάλκε).

«Είμαι υπερήφανος για αυτούς. Τα θύματα του ρατσισμού χρειάζονται από όλους εμάς να δείξουμε αλληλεγγύη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Φριτζ Κέλερ.