Premier League: Έξι αγώνες σε ουδέτερη έδρα, μακριά από το Άνφιλντ η Λίβερπουλ

Αίτημα της βρετανικής αστυνομίας έξι ματς της Premier League να διεξαχθούν σε ουδέτερη έδρα. Μακριά από το Άνφιλντ θα αγωνίζεται η Λίβερπουλ μέχρι τη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος.

Premier League: Έξι αγώνες σε ουδέτερη έδρα, μακριά από το Άνφιλντ η Λίβερπουλ

Η Premier League επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στις 17 Ιουνίου με τα δύο εξ αναβολής ματς, ώστε να ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου, ωστόσο θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ορισμένες αναμετρήσεις οι οποίες λογίζονται υψηλού κινδύνου.

Συγκεκριμένα, η βρετανική αστυνομία εκφράζει φόβους για συγχρωτισμό έξω από τα γήπεδα αλλά και κοντά σε αυτά. Κατά συνέπεια, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα εν λόγω παιχνίδια να διεξαχθούν σε ουδέτερη έδρα. Η «Daily Mail» αποκάλυψε ποιοι είναι αυτοί οι αγώνες. Αναφέρει ακόμα ότι οι αρχές έχουν αποφασίσει πως οι αγώνες της Λίβερπουλ θα διεξάγονται μακριά από το Άνφιλντ μέχρι να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο λόγος για αυτή την απόφαση είναι πως υπάρχει φόβος ότι πλήθος κόσμου θα συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο των «ρεντς» για να γιορτάσει το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας τους εδώ και 30 χρόνια. Κάτι που φυσικά αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Υπενθυμίζεται ότι η Λίβερπουλ βρίσκεται δύο νίκες μακριά από τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.

Τα παιχνίδια που θεωρούνται υψηλού κινδύνου είναι τα Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ - Λίβερπουλ, Έβερτον - Λίβερπουλ, αλλά και ο αγώνας που θα αναδείξει και μαθηματικά πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ.