Αρτέτα: «Πρέπει να είμαστε αυστηροί με τα πρωτόκολλα υγιεινής»

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, τόνισε ότι οι σύλλογοι της Premier League πρέπει να επικεντρωθούν στην προπόνηση των παικτών με βάση τα νέα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό

Αρτέτα: «Πρέπει να είμαστε αυστηροί με τα πρωτόκολλα υγιεινής»

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, τόνισε ότι οι σύλλογοι της Premier League πρέπει να επικεντρωθούν στην προπόνηση των παικτών με βάση τα νέα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα φτάσουν στο γήπεδο , όταν το ποδόσφαιρο πάρει το πράσινο φως για να συνεχίσει.


Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει τεθεί σε αναστολή από τα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 32.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη.


Οι 20 σύλλογοι της Premier League πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν τα σχέδια για την επανέναρξη των προπονήσεων αυτόν τον μήνα, αλλά ανέστειλαν τη λήψη απόφασης για την επανέναρξη της σεζόν έως ότου η κυβέρνηση αποφασίσει σχετικά.


«Το πιο δύσκολο είναι σχετικά με την εκπαίδευση παικτών και όλων όσων εμπλέκονται σε χώρους προπόνησης», δήλωσε ο Αρτέτα, ο οποίος είχε διαγνωστεί με κορονοϊό στις 12 Μαρτίου.


«Πρέπει να είμαστε αυστηροί με τα πρωτόκολλα. Η κοινή λογική θα υπαγορεύσει πότε μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα ... δεν μπορούμε να το βιαστούμε. Όλοι στοχεύουμε να παίξουμε, πρέπει να παίξουμε, είμαστε πρόθυμοι να παίξουμε - είναι σημαντικό για την κοινωνία και την οικονομία », πρόσθεσε.
«Έχουμε αυτήν την ευθύνη.Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όποτε συμβεί».