Πρόεδρος La Liga: «Όποιος αρνηθεί να παίξει θα υποστεί τις συνέπειες»

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ισπανικό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί κανονικά και έκρουσε τον «κώδωνα» στις ομάδες που αρνηθούν να αγωνιστούν, αν δώσει σχετική άδεια το σύστημα υγείας της χώρας.

Πρόεδρος La Liga: «Όποιος αρνηθεί να παίξει θα υποστεί τις συνέπειες»

Αισιόδοξος για την εφετινή αγωνιστική περίοδο στην La Liga που έχει διακοπεί λόγω του κορονοϊού παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής, Χαβιέρ Τέμπας. Αφού τόνισε πως το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί κανονικά, όταν βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας, εν συνεχεία έκρουσε και τον κώδωνα στους συλλόγους σε περίπτωση που αρνηθούν να αγωνιστούν.

Συγκεκριμένα, κατέστησε σαφές πως αν το σύστημα υγείας της χώρας δώσει την σχετική άδεια ώστε να αρχίσει και πάλι η αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα, τότε όποιες ομάδες αρνηθούν να παίξουν θα υποστούν τις συνέπειες.

«Θέλουμε να επιστρέψει το ποδόσφαιρο, αλλά όταν αυτό επιτραπεί από το εθνικό σύστημα υγείας. Η υποχρέωσή μας είναι να είμαστε έτοιμοι όταν οι ειδικοί μας δώσουν την άδεια να επιστρέψουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε τη σεζόν. Εάν μια ομάδα αρνηθεί να παίξει ποδόσφαιρο παρότι θα υπάρχει άδεια από το σύστημα υγείας, θα υποστούν τις συνέπειες χάνοντας τον κάθε αγώνα της La Liga», ανέφερε μεταξύ άλλων στην δήλωσή του ο Τέμπας.

Υπενθυμίζεται πως το ισπανικό πρωτάθλημα έχει διακοπεί στην 27η αγωνιστική, με την Μπαρτσελόνα να οδηγεί την «κούρσα» στην κατηγορία και την Ρεάλ Μαδρίτης να ακολουθεί στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις δύο πόντους λιγότερους.