Κερδισμένοι και χαμένοι: Τι θα γινόταν αν τελείωναν σήμερα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Με το μέλλον των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων να παραμένει αβέβαιο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα είχαν τα πράγματα αν η σεζόν ολοκήρωνόταν σήμερα κιόλας. Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι σε Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A και Ligue 1 αν οι τρέχουσες βαθμολογίες γίνονταν τελικές!

Κερδισμένοι και χαμένοι: Τι θα γινόταν αν τελείωναν σήμερα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Το μέλλον των πρωταθλημάτων είναι αβέβαιο. Από την UEFA έχει δοθεί εντολή να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό.

Τι θα γινόταν αν τελείωναν σήμερα τα πρωταθλήματα; Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των 5 μεγάλων πρωταθλημάτων, αν η τωρινή βαθμολογία γινόταν... τελική!

ΙΣΠΑΝΙΑ (La Liga)

Στην Ισπανία είναι όλα ρευστά. Από την ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, αυτούς που θα βγουν στην Ευρώπη, αλλά και θα υποβιβαστούν.

Οι κερδισμένοι: Η Μπαρτσελόνα σε αυτό το σενάριο θα κατακτούσε το πρωτάθλημα, καθώς προηγείται δύο βαθμούς της Ρεάλ. Επίσης κερδισμένοι θα ήταν οι Σεβίλη και Ρεάλ Σοσιεδάδ που θα έπαιρναν τα εισιτήρια για το Champions League. Στη ζώνη του υποβιβασμού θα ευνοηθούν οι Εϊμπάρ και Θέλτα που θα γλίτωναν τον υποβιβασμό, μιας και έχουν μόλις ένα και δύο βαθμούς αντίστοιχα διαφορά από την Μαγιόρκα που θα υποβιβάζονταν.

Οι χαμένοι: Αντίθετα οι μεγάλες χαμένες θα ήταν Μαγιόρκα και Λεγανές που παρά το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά για να εξασφαλίσουν την παραμονή δεν θα μπορούσαν να το πετύχουν. Στη λίστα των χαμένων είναι οι Ατλέτικο Μαδρίτης και Χετάφε, μιας και είναι σε απόσταση αναπνοής από τις ομάδες που βγαίνουν στο Champions League.

ΑΓΓΛΙΑ (Premier League)

Με τη Λίβερπουλ να έχει τεράστια διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι το ενδιαφέρον στις τελευταίες αγωνιστικές επικεντρώνεται σε Ευρώπη και υποβιβασμό

Οι κερδισμένοι: Η Τσέλσι θα έπαιρνε το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League, αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα. Στη μάχη της ουράς οι μεγάλοι κερδισμένοι θα ήταν οι Γουότφορντ και Γουεστ Χαμ, καθώς υπερτερούν στην τριπλή ισοβαθμία με την Μπόρνμουθ. Κερδισμένη θα ήταν και η Μπράιτον που απέχει μόλις δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι χαμένοι: Οι Γουλβς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ παρά το γεγονός ότι απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την Μάντσεστερ θα έμεναν εκτός Ευρώπης. Την ίδια ώρα η Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να κυνηγήσει την Τσέλσι για το τελευταίο εισιτήριο στο Champions League. Οπως προαναφέραμε η Μπόρμουθ σε αυτό το σενάριο θα πρέπει να διεκδικήσει όσκαρ ατυχίας... Παράλληλα χαμένη είναι και η Αστον Βίλα που απέχει μόλις δύο βαθμούς από τις τρεις ομάδες που ισοβαθμούν.

ΙΤΑΛΙΑ (Serie A)

Στην Ιταλία το ενδιαφέρον για τον πρωταθλητή, μετά από χρόνια είναι μεγάλο, καθώς και η μάχη για την σωτηρία είναι έντονη!

Οι κερδισμένοι: Η Γιουβέντους θα κατακτούσε το πρωτάθλημα σε περίπτωση που ολοκληρωνόταν τώρα το πρωτάθλημα. Εχει ένα βαθμό περισσότερο από τη Λάτσιο. Η Αταλάντα θα έπαιρνε το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League, ενώ η Νάπολι θα έβγαινε Ευρώπη. Η Τζένοα θα εξασφάλιζε σε ισοβαθμία την παραμονή, ενώ Σαμπντόρια , Τορίνο και Ουντινέζε θα «γλίτωναν».

Οι χαμένοι: Η Λάτσιο έχει κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα και θα έχανε μια μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Παράλληλα η Ρόμα που απέχει τρεις βαθμούς από την Αταλάντα δεν θα μπορούσε να κυνηγήσει το εισιτήριο για το Champions League. Χαμένη θα ήταν και η Μίλαν που θα έμενε εκτός Ευρώπης. Στη ζώνη του υποβιβασμού μόνο η Λέτσε έχει πραγματικές ελπίδες για παραμονή, αλλά θα έπεφτε λόγω ισοβαθμίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Bundesliga)

Το πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει κριθεί, καθώς η Μπάγερν προηγείται τέσσερις βαθμούς της Μπορούσια. Ανοιχτοί είναι οι λογαριασμοί για Ευρώπη και υποβιβασμό.

Οι κερδισμένοι: Η Μπάγερν θα πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα. Εχει 55 βαθμούς και ακολουθούν Μπορούσια με 51 και Λειψία με 50. Η Γκλάντμπαχ θα έπαιρνε το εισιτήριο για το Champions League, ενώ η Μάινζ θα εξασφάλιζε την παραμονή.

Οι χαμένοι: Μπορούσια Ντόρτμουντ και Λειψία θα έχαναν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. πίσης η Λεβερκούζεν αν και απέχει δύο βαθμούς από την Γκλάντμπαχ θα συνέχιζε στο Europa League. Τέλος η Φορτούνα Ντίσελντορφ θα υποβιβαζόταν, καθώς δεν θα είχε την ευκαιρία να παλέψει για τη σωτηρία.

ΓΑΛΛΙΑ (Ligue 1)

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, αλλά η μάχη της Ευρώπης και του υποβιβασμού είναι ανοιχτή.

Οι κερδισμένοι: Η Ρεν θα έπαιρνε το τρίτο εισιτήριο για το Champions League. Στις τελευταιες θέσεις οι Σεντ Ετιέν και η Ντιζόν θα έμεναν στην κατηγορία.

Οι χαμένοι: Η Λιλ αν και απέχει μόλις ένα βαθμό από τη Ρεν δεν θα είχε την ευκαιρία να παλέψει για ένα εισιτήριο στο Champions League. Στην ίδια κατάσταση και η Νιμ που θα υποβιβαζόταν αν και είναι πίσω μόλις τρεις βαθμούς...

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ