La Liga: Οι ομάδες για το Champions League και το Europa League της σεζόν 2020-21 εφόσον...

Στην πρόταση προς την UEFA οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, πριν από τη διακοπή λόγω του κορονοϊου, να εκπροσωπήσουν την Primera Division στο επόμενο Champions League κατέληξε η ισπανική Liga.

La Liga: Οι ομάδες για το Champions League και το Europa League της σεζόν 2020-21 εφόσον...

Είναι δεδηλωμένη η πρόθεση της ισπανικής La Liga για επανέναρξη και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Primera Division, αλλά όσο περνάνε οι μέρες και κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, υπάρχουν σκέψεις και εναλλακτικά πλάνα.

Ένα από αυτά, σε περίπτωση που η συνέχιση της σεζόν καταστεί ανέφικτη λόγω του κορονοϊού, είναι η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της διοργανώτριας αρχής του ισπανικού πρωταθλήματος να προτείνει στην UEFA η κατάταξη κατά τη διακοπή του να ισχύσει σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα δηλωθούν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης περιόδου (2020-21).

Με βάση την απόφαση αυτή (στην οποία κατέληξε μετά από τηλεδιάσκεψη των μελών της), αν η La Liga δεν ξαναρχίσει, τα εισιτήρια για το Champions League θα πάρουν η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Σεβίλλη και η Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ οι Χετάφε και Ατλέτικο Μαδρίτης θα δηλωθούν στο Europa League.

Στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση θα μετάσχει και η Αθλέτικ Μπιλμπάο, αν διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (ακόμη κι αν ηττηθεί), ενώ σε περίπτωση που ο τελικός του Copa del Rey ματαιωθεί, το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League θα καταλήξει στη Βαλένθια, που ήταν έβδομη στο πρωτάθλημα τη στιγμή της διακοπής.

Θα αναδείξει και πρωταθλητή κατ' αυτόν τον τρόπο;

Το ερωτηματικό είναι αν σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος η La Liga θα αποφασίσει με το ίδιο κριτήριο για την ανάδειξη του πρωταθλητή αλλά και για τον υποβιβασμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπαρτσελόνα προπορεύεται της Ρεάλ Μαδρίτης κατά 2 πόντους...