Μπαρτσελόνα: «Καίνε» Μπαρτομέου νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των social media!

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία για τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, αναφορικά με την εμπλοκή του στο πρόσφατο σκάνδαλο των social media.

Μπαρτσελόνα: «Καίνε» Μπαρτομέου νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των social media!

Τον Φεβρουάριο ήρθε στο φως ένα σκάνδαλο που συντάραξε την Μπαρτσελόνα. Ο Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου και η διοίκηση της ομάδας κατηγορούνται ότι πλήρωναν εταιρία για να δυσφημεί πρώην και τωρινούς παίκτες, αλλά και στελέχη των «μπλαουκράνα», ενόψει των εκλογών για τη σύσταση νέου Δ.Σ. το 2021.

Από την πλευρά τους, οι Καταλανοί προσπάθησαν να διαψεύσουν κατηγορηματικά μια τέτοια ενέργεια, τονίζοντας ότι ενώ συνεργάζονται με την εν λόγω εταιρία, δεν της ανέθεσαν τέτοια δουλειά. Ωστόσο η εφημερίδα «Sport» αποκαλύπτει στοιχεία που μάλλον αποδεικνύουν το αντίθετο.

Πιο συγκεκριμένα, το κόστος για το έργο της εταιρίας στη συνεργασία της με την Μπαρτσελόνα, είναι υπερβολικό, πολύ ακριβότερο ό,τι συνηθίζεται στην αγορά. Συνήθως εταιρίες συμβούλων για social media χρεώνουν στους πελάτες τους 120-150 χιλιάδες ευρώ, με την Μπάρτσα να καταβάλλει το ποσό των 980.000 ευρώ.

Επίσης, η εταιρία με την οποία συνεργάστηκαν οι «μπλαουγκράνα» είναι... αμφιβόλου ποιότητος και προελεύσεως με έδρα στην Ουρουγουαή. Στην Ισπανία υπάρχουν πολύ γνωστότερες και αξιόπιστες εταιρίες που θα χρέωναν πολύ λιγότερο τους Καταλανούς.

Επιπλέον, ύποπτο αποτελεί και το γεγονός ότι η αμοιβή της εταιρίας καταβλήθηκε σε πέντε δόσεις, προφανώς για να μην κινήσει το ενδιαφέρον των αρχών. Συγκεκριμένα, οι δόσεις ήταν των 198.000 ευρώ, λίγο πιο κάτω δηλαδή από το όριο των 200.000 ευρώ που θέτει τέτοιες πληρωμές στον έλεγχο των αρχών.

Τέλος, τα συμβόλαια που παρουσιάστηκαν από την Μπαρτσελόνα συνδέονται με την αρχική εταιρία, έχοντας ακριβώς του ίδιους όρους. Στην ουσία προέρχονται από πέντε διαφορετικές εταιρείες που συνδέονται με την I3 Ventures.