Tα μεταγραφικά «μπαμ» μπορούν να περιμένουν!

Τα οικονομικά προβλήματα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στους συλλόγους, όπως όλα δείχνουν, δεν θα επιτρέψουν πολύ μεγάλα… ανοίγματα στις ομάδες ενόψει της μεταγραφικής περιόδου.

Tα μεταγραφικά «μπαμ» μπορούν να περιμένουν!

Τελειωμό δεν έχουν τις τελευταίες εβδομάδες τα μεταγραφικά σενάρια, με παίκτες να βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων που φιλοδοξούν να ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό τους ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Την στιγμή όμως που ευρωπαϊκοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ως αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό, κάθε άλλο παρά πιθανό δείχνει το ενδεχόμενο να δούμε στο προσεχές μεταγραφικό «παράθυρο» μετακινήσεις μεγάλων ονομάτων ποδοσφαιριστών.

Κι ακόμα περισσότερο μάλιστα, όταν σύλλογοι αρνούνται να μειώσουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις για την πώληση των μεγάλων τους «αστεριών» και ζητούν είτε ποσά που ξεπερνούν κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια ευρώ, είτε τα χρήματα που ορίζουν οι ρήτρες αποδέσμευσης στα συμβόλαια των παικτών.

Η αλήθεια είναι πως τα μεγάλα ονόματα που «παίζουν» για να αλλάξουν πόλη και σύλλογο ενόψει της επόμενης σεζόν δεν είναι λίγα. Και από πού να ξεκινήσει κανείς….

Από την Γερμανία, όπου για παράδειγμα η Μπορούσια Ντόρτμουντ ζητά πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του 20χρονου ταλαντούχου Τζέιντον Σάντσο;

Από την Ιταλία με παίκτες όπως οι Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ), Κουλιμπαλί (Νάπολι), Ντοναρούμα (Μίλαν), Πιάνιτς (Γιουβέντους), ακόμα όμως και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που φήμες τον θέλουν να σκέφτεται την έξοδο από το Τορίνο και την «Γηραιά Κυρία»;

Στην Αγγλία με ποδοσφαιριστές όπως οι Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ), Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ) ή να πάμε για παράδειγμα και στην Γαλλία, εκεί όπου η Παρί Σεν Ζερμέν είναι αποφασισμένη να φουλάρει με εκατοντάδες εκατομμύρια το ταμείο της προκειμένου να συναινέσει στην πώληση των Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα;

Και φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα… δυνατά ονόματα στο μεταγραφικό «παζάρι» που δεν αναφέραμε, όπως στην περίπτωση της «Μπάρτσα» που ψάχνει υποψήφιους «μνηστήρες» για την πώληση των Κουτίνιο, Γκριεζμάν και της Ρεάλ που παλεύει να αποδεσμεύσει από το δυναμικό της πρωτίστως τους Γκάρεθ Μπέιλ και Χάμες Ροντρίγκες.

Το εφετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερο στην Ευρώπη. Κι όχι μόνο εξαιτίας της υπόθεση με τον κορονοϊό, που πιθανότατα θα γεμίσει τους μήνες με αναμετρήσεις για να ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα και γενικότερα θα φέρει αλλαγές στο άθλημα, αλλά και εξαιτίας της στάσης που αναμένεται να κρατήσουν οι ομάδες στο μεταγραφικό «παράθυρο».

Ίσως τελικά χρειαστεί να κάνουμε αρκετή υπομονή για να δούμε κάποιο σπουδαίο όνομα του αθλήματος να αλλάζει ποδοσφαιρική «στέγη», κάτι που θα ευνοήσει κυρίως τους συλλόγους που δεν «καίγονται» να παραχωρήσουν τα μεγάλα τους «αστέρια».