Κούτρης: «Ήταν δύσκολο να παίξω στον Ολυμπιακό, γιατί ο Τσιμίκας πήγαινε τρένο»

Ο Λεονάρντο Κούρτης έδωσε συνέντευξη στα κανάλια της Novasports και αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία του Κώστα Τσιμίκα αλλά και για τη δική του ευκαιρία στη Μαγιόρκα

Κούτρης: «Ήταν δύσκολο να παίξω στον Ολυμπιακό, γιατί ο Τσιμίκας πήγαινε τρένο»

Για την εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού, τη μεταγραφή του ως δανεικού στη Μαγιόρκα και τον τραυματισμό του μίλησε στην κάμερα των καναλιών Novasports ο Λεονάρντο Κούρτης.

Ο Έλληνας αριστερός μπακ παραδέχθηκε ότι το φορμάρισμα του Κώστα Τσιμίκα τον άφησε μακριά από την ενδεκάδα, ενώ μίλησε και για το ενδιαφέρον που έδειξαν οι Ισπανοί να τον κάνουν δικό τους το καλοκαίρι.

Για τη σεζόν στον Ολυμπιακό και τον Τσιμίκα: «Η χρονιά για μένα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είχα τα παιχνίδια που είχα τις προηγούμενες χρονιές, λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Κώστα. Προσπάθησα μέσα από κάποια παιχνίδια να δείξω ότι μπορώ να προσφέρω, αλλά ο Κώστας πήγαινε τρένο! Ήταν δύσκολο να βρω χώρο και ο προπονητής, όπως είχε στήσει την ομάδα, ήταν δύσκολο να την αλλάξει. Προσπαθήσαμε να βρούμε μια διέξοδο για να μη χάσω τη σειρά μου και μείνω χωρίς παιχνίδια για μία χρονιά. Βρήκαμε τη λύση πηγαίνοντας δανεικός σε μια ομάδα που με διεκδίκησε και το καλοκαίρι. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να παίξω σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο».

Για τη συμμετοχή του στη La Liga: «Θεωρώ πως ήμουν τυχερός που το έζησα για λίγο, πρόλαβα τουλάχιστον και το έζησα. Στάθηκα άτυχος στο δεύτερο παιχνίδι και δεν πρόλαβα να αγωνιστώ περισσότερο στη La Liga. Είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα ήθελα να δω πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι όνειρο κάθε εβδομάδα να παίζεις απέναντι σε κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Είναι όνειρο για μένα και για πολλούς».

Για την ιδιαιτερότητα της θέσης του αριστερού μπακ: «Η θέση του αριστερού μπακ δεν είναι όπως ο εξτρέμ, όπου κάποιος μπορεί να μπει αλλαγή, να παίξουν δύο ή και τρεις ταυτόχρονα. Παίζει μόνο ένας. Πέρσι μοιραστήκαμε τα ματς και λόγω του τραυματισμού μου στον ώμο έπαιξε λίγα ματς περισσότερα ο Κώστας. Ο ένας βοήθησε τον άλλον, όπως συνέβη και φέτος. Θεωρώ πως όπως με βοήθησε εκείνος, έτσι τον βοήθησα κι εγώ, για να έχουμε εξέλιξη. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε ο ένας τον άλλον. Είναι μια θέση με πολλά άτομα και είναι δύσκολο να βρεθείς στην Εθνική ομάδα, όπου η επιλογή γίνεται για δύο παίκτες».