Τελικός Champions League: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει χωρίς κόσμο

Μετά την απόφαση οριστικής αναβολής του Euro για το 2021, η UEFA σκέφτεται την πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού του Champions League κεκλεισμένων των θυρών.

Τελικός Champions League: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει χωρίς κόσμο

Η UEFA και οι εμπλεκόμενοι φορείς του ποδοσφαίρου αναζητούν τρόπους για την κατά το δυνατόν ομαλή ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, ανάλογα βέβαια και με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «The Independent», εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο τελικός του Champions League να διεξαχθεί χωρίς θεατές, πίσω από κλειστές πόρτες.

Αυτή φέρεται σαν η τελευταία από τις υποθέσεις που εξετάστηκαν από τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, μια ιδέα που δεν επιδοκιμάζεται πάντως ιδιαίτερα.

Όμως είναι μεταξύ των πιθανών σεναρίων, εάν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης διαρκούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα και εάν η απουσία θεατών εξακολουθούσε να αποτελεί μια ασφαλή λύση.

Αυτό είναι το νέο πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις και το Financial Fair Play

Οι ημερομηνίες

Στο μεταξύ, μετά την απόφαση οριστικής αναβολής του Euro για το 2021, όπως αναφέρει η «Marca», η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει καταρτίσει ένα σχέδιο που ουσιαστικά προβλέπει καθυστέρηση περίπου ενός μήνα στην ολοκλήρωση των διασυλλογικών διοργανώσεων. Σύμφωνα με αυτό, ο τελικός του Champions League μετατίθεται για τις 27 Ιουνίου, ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα (24/6) θα γίνει ο τελικός του Europa League.

Στην UEFA ελπίζουν ότι, αν περί τα μέσα Απριλίου γίνει εφικτή η επανέναρξη των αγώνων, οι δύο μήνες που μεσολαβούν είναι αρκετός χρόνος για να διεξαχθούν κανονικά οι δύο διοργανώσεις που έχουν διακοπεί στα μισά της φάσης των «16»

Πάμε στο πιο «σφιχτό» καλοκαίρι στις μεταγραφές