Πάμε στο πιο «σφιχτό» καλοκαίρι στις μεταγραφές

Πολύ δύσκολα θα δούμε να ξοδεύονται «τρελά» ποσά για μεταγραφές και οι «μεγάλοι» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα κινηθούν πιο συνετά μετά το τέλος της κρίσης του κορονοϊού.

Πάμε στο πιο «σφιχτό» καλοκαίρι στις μεταγραφές

Οι στιγμές που ζούμε όλοι μας είναι πρωτόγνωρες και οι ημέρες που περνάνε ιστορικές. Σε πρώτη φάση όλος ο κόσμος καλείται να πειθαρχήσει με τα μέτρα της κυβέρνησης και των ειδικών. Αυτό είναι το μόνο που ζητούν προκειμένου να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτός ο εφιάλτης. Το άσχημο είναι πως μετά από τρεις εβδομάδες υπάρχουν αρκετοί που δεν καταλαβαίνουν ότι όσο πιο σύντομα τελειώσει τόσο μικρότερη θα είναι και η ζημιά που θα γίνει, η οποία έχει ήδη γίνει. Το σίγουρο είναι πως μετά από αυτή την ιστορία και για ένα διάστημα τίποτα δεν θα είναι ίδιο.

Όλοι οι τομείς έχουν επηρεαστεί και φυσικά εκτός δεν έχει μείνει και ο αθλητισμός. Το πλήγμα που δέχτηκε σε όλα του τα επίπεδα είναι πολύ μεγάλο. Και η ζωή μετά τον κορονοϊό θα πάρει χρόνο για να επανέλθει στους ρυθμούς της. Το ποδόσφαιρο έχει δεχτεί πολύ ισχυρό χτύπημα και δεν θα είναι τόσο απλό να το ξεπεράσει. Η οικονομική ζημιά που έχει γίνει είναι αρκετά μεγάλη και τα δεδομένα θα αλλάξουν κατά πολύ στο δημοφιλέστερο σπορ στον πλανήτη.

Παρατηρούμε πως οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ευρώπης προσανατολίζονται σε μία πιο σφιχτή πολιτική και ξεκινούν περικοπές συμβολαίων και μισθών. Είναι δεδομένο πως δύσκολα θα πέσουν στο τραπέζι τα «τρελά» ποσά των προηγούμενων καλοκαιριών. Μπορεί πολλοί σύλλογοι να υπολόγιζαν σε πωλήσεις για να μπορέσουν να σταθούν ακόμα καλύτερα στα πόδια τους, αλλά όπως φαίνεται δύσκολα θα βρουν τα χρήματα που υπολόγιζαν. Εκτός των οικονομικών δεδομένων θα πάμε και σε μία πιο συμπιεσμένη μεταγραφική περίοδο. Κάθε κίνηση που θα γίνει θα πρέπει να γίνει πολύ πιο γρήγορα και φυσικά κανείς δεν θα μπορέσει να διαθέσει μεγάλα ποσά.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν που έχει διακοπεί με βίαιο τρόπο, αλλά όλα τα σημάδια δείχνουν ότι πηγαίνουμε σε ένα «σφιχτό» καλοκαίρι. Χαμένοι σε αυτή την ιστορία θα είναι όσοι έκαναν μία καλή σεζόν και περίμεναν το καλοκαίρι για να την εξαργυρώσουν. Δύσκολα θα το πετύχουν αυτό με τα δεδομένα που είχαν στο μυαλό τους. Γίνεται αντιληπτό πως τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο ποδόσφαιρο θα επηρεάσουν και τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο… στόχαστρο ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα βρει τα ποσά που ήθελε ή ζητούσε πριν από την κρίση του κορονοϊού.

Το άλλο έχει να κάνει με παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και είχαν ανεβάσει πολύ τον πήχη. Δύσκολα πλέον θα βρουν το συμβόλαιο που είχαν στο μυαλό τους τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στο εξωτερικό. Θα γίνει μία αναπροσαρμογή των οικονομικών δεδομένων, με τους «μεγάλους» της Ευρώπης να έρχονται πιο κοντά στους «μικρομεσαίους». Εδώ βέβαια θα φανεί και η στήριξη που θα παρέχει η ΟΥΕΦΑ στα μικρομεσαία πρωταθλήματα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Κάπως έτσι πηγαίνουμε σε ένα «περίεργο» καλοκαίρι για όλους στο ποδόσφαιρο και με τα δεδομένα να είναι εντελώς διαφορετικά.