Ο 41χρονος Κλαούντιο Πιζάρο σταματάει το ποδόσφαιρο

Ο Κλαούντιο Πιζάρο... κρεμάει τα παπούτσιά του και επιστρέφει στην Μπάγερν Μονάχου, αυτή την φορά ως πρεσβευτής του Βαυαρικού συλλόγου

Ο 41χρονος Κλαούντιο Πιζάρο σταματάει το ποδόσφαιρο

Η εφετινή σεζόν έμελλε τελικά να είναι και η τελευταία στην ποδοσφαιρική καριέρα του Κλαούντιο Πιζάρο. Όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η γερμανική «Bild», ο Περουβιανός επιθετικός αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην Βέρντερ Βρέμης, στην οποία αγωνίζεται από το 2018.

Ενόψει της συνέχειας μάλιστα, ο 41χρονος θα επιστρέψει στην Μπάγερν Μονάχου, αυτή αυτήν την φορά όμως σε άλλο πόστο και συγκεκριμένα αυτό του πρεσβευτή των Βαυαρών.

Ο Πισάρο ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1996 από την Ντεπορτίβο Γουάνκα της πατρίδας του και έναν χρόνο αργότερα μετακόμισε στην Αλιάνσα Λίμα.

Στην Ευρώπη ήρθε το 1999 για να φορέσει την φανέλα της Βέρντερ και στην συνέχεια της ποδοσφαιρικής του πορείας αγωνίστηκε σε Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι και Κολωνία, πριν επιστρέψει τελικά στον σύλλογο της Βρέμης το 2018. Συνολικά μέτρησε 784 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε 316 γκολ.

Στην τροπαιοθήκη του έχει με την Μπάγερν έξι πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα, ένα γερμανικό Σούπερ Καπ, όπως επίσης το Διηπειρωτικό του 2001, αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2013. Με την Βέρντερ Βρέμης κατέκτησε το γερμανικό Κύπελλο το 2009.

Τέλος, στην εθνική ομάδα του Περού αγωνίστηκε από το 1999 ως το 2016 και στο διάστημα αυτό πέτυχε 20 γκολ σε 85 συμμετοχές του.